More

  Boston Dynamics Stretch: Robot Khas Untuk Gudang

  Boston Dynamics terkenal dengan robot ‘anjing’ mereka yang bernama Spot. Spot ialah sebuah mesin yang direka untuk berfungsi di pelbagai persekitaran, dari pelantar minyak luar pesisir hingga lombong bawah tanah yang dalam.

  Terkini, mereka memperkenalkan pula barisan baharu robot mereka iaitu Stretch, robot khusus untuk tugasan dalam gudang.

  Ia direka untuk untuk memindahkan kotak di gudang dan pusat pengedaran. Stretch tidak dimodelkan berdasarkan manusia atau haiwan, sebaliknya setiap perincian bentuknya ditala untuk praktikaliti.

  Stretch mempunyai tapak mudah alih omni-directional yang kecil, lengan ringan yang direka khas dan ‘smart-gripper‘ dengan penginderaan dan kawalan canggih untuk menangani pelbagai jenis pakej.

  Apa yang menghubungkan Stretch dengan mesin Boston Dynamics yang lain adalah fokus pada mobiliti. Biasanya, apabila peralatan automasi dipasang di gudang, sistem akan tersekat di satu tempat dengan aliran kerja dimodelkan di sekitarnya.

  Stretch direka untuk meluncur ke tempat kerja yang ada di mana ia berguna untuk memuat atau memunggah barang.

  Boston Dynamics mengatakan mereka merancang untuk memasarkan Stretch mulai tahun 2022.

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: