More

  BiP: Satu Lagi Alternatif WhatsApp/Telegram

  Abam dah cuba aplikasi ini, sebab ada yang request. Kita kena adil kepada semua aplikasi. Ada yang menarik, ada yang baru, semua kita cuba.

  Pada abam BiP merupakan antara alternatif yang baik. Ia juga mempunyai aplikasi desktop dan web. Tidak lupa juga, ia mempunyai satu ‘cabang’ iaitu aplikasi persidangan video yang bernama BiP Meet.

  Ia dibangunkan oleh pembangun aplikasi di Turki. Sama seperti WhatsApp/Signal/Telegram, anda boleh buat panggilan suara dan video, menghantar pesanan teks, menghantar video, dan stickers.

  Antaramuka mesej dan pilihan smiley serta sticker

  Peti masuk

  Tema gelap

  Tetapi apa yang membezakan BiP dengan yang lain ialah terdapat beberapa ciri yang agak unik. Salah satunya, anda boleh daftar dengan menggunakan nombor virtual.

  Pilihan nombor virtual

  Nombor boleh dipilih

  Servis nombor virtual adalah berbayar

  Jenis pembayaran yang diterima

  Abam belum cuba lagi yang tu, sebab gaji lambat lagi (eheh!), tapi ciri ini sedikit sebanyak menjamin privasi, dan dalam masa yang sama mungkin ada yang akan menyalahgunakan ia untuk mengurat anak jiran yang lawa.

  Tidak lupa juga, ia menawarkan kualiti panggilan suara dan video HD, serta penghantaran gambar serta video juga diberi pilihan definisi tinggi.

  Penghantaran video

  Penghantaran gambar dalam HD

  Terdapat ‘Emergency Button’ yang akan menghantar status semasa beserta lokasi anda sekiranya ditekan. Selain itu juga, ia menawarkan fungsi terjemahan dalam aplikasi.

  Pilihan terjemahan mesej

  Pilihan terjemahan mesej

  Pilihan terjemahan mesej

   

  Muat turun :

  https://bip.com/en/

  https://www.bipmeet.com

  https://play.google.com/store/apps/details…

  https://apps.apple.com/…/bip-messenger…/id583274826

  #OMGHSharing #BiP #PrivacyMatters

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: