BiP: Satu Lagi Alternatif WhatsApp/Telegram

Abam dah cuba aplikasi ini, sebab ada yang request. Kita kena adil kepada semua aplikasi. Ada yang menarik, ada yang baru, semua kita cuba.

Pada abam BiP merupakan antara alternatif yang baik. Ia juga mempunyai aplikasi desktop dan web. Tidak lupa juga, ia mempunyai satu ‘cabang’ iaitu aplikasi persidangan video yang bernama BiP Meet.

Ia dibangunkan oleh pembangun aplikasi di Turki. Sama seperti WhatsApp/Signal/Telegram, anda boleh buat panggilan suara dan video, menghantar pesanan teks, menghantar video, dan stickers.

Antaramuka mesej dan pilihan smiley serta sticker
Peti masuk
Tema gelap

Tetapi apa yang membezakan BiP dengan yang lain ialah terdapat beberapa ciri yang agak unik. Salah satunya, anda boleh daftar dengan menggunakan nombor virtual.

Pilihan nombor virtual
Nombor boleh dipilih
Servis nombor virtual adalah berbayar
Jenis pembayaran yang diterima

Abam belum cuba lagi yang tu, sebab gaji lambat lagi (eheh!), tapi ciri ini sedikit sebanyak menjamin privasi, dan dalam masa yang sama mungkin ada yang akan menyalahgunakan ia untuk mengurat anak jiran yang lawa.

Tidak lupa juga, ia menawarkan kualiti panggilan suara dan video HD, serta penghantaran gambar serta video juga diberi pilihan definisi tinggi.

Penghantaran video
Penghantaran gambar dalam HD

Terdapat ‘Emergency Button’ yang akan menghantar status semasa beserta lokasi anda sekiranya ditekan. Selain itu juga, ia menawarkan fungsi terjemahan dalam aplikasi.

Pilihan terjemahan mesej
Pilihan terjemahan mesej
Pilihan terjemahan mesej

 

Muat turun :

https://bip.com/en/

https://www.bipmeet.com

https://play.google.com/store/apps/details…

https://apps.apple.com/…/bip-messenger…/id583274826

#OMGHSharing #BiP #PrivacyMatters

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x