More

  Biden Bakal Meminda Senarai Hitam Trump

  Sesiapa sahaja yang ‘naik’, mungkin dia akan membawa agenda yang sama. Mungkin..
  Itulah dia senarionya dengan senarai hitam China, yang pada asal dibuat oleh Trump, tetapi akan dipinda pula oleh Presiden AS ketika ini iaitu Joe Biden. Beliau merancang meminda larangan pelaburan ke atas syarikat-syarikat yang dikaitkan dengan tentera China.

  Di bawah perintah Biden yang dipinda, Jabatan Perbendaharaan akan membuat senarai syarikat yang boleh menghadapi hukuman/denda kewangan kerana hubungan mereka dengan sektor teknologi pertahanan dan pengawasan/perisikan China.

  Hingga kini, sekatan kewangan dan pemilihan syarikat yang disasarkan berkaitan dengan laporan Jabatan Pertahanan yang dimandatkan oleh kongres.

  Perintah tersebut akan mengubah kriteria entiti yang disenarai hitam, dengan memasukkan pihak lain yang beroperasi dalam sektor teknologi pertahanan atau perisikan.

  Pentadbiran Biden akan mengekalkan sebilangan besar entiti yang terdaftar sebelumnya dan Pejabat Perbendaharaan Kawalan Aset Asing akan menambah entiti baru sebagai sebahagian daripada perintah tersebut.

  Senator Tom Cotton, dalam satu kenyataan berkata bahawa syarikat-syarikat ini (yang disenarai hitam) tidak sepatutnya mempunyai akses kepada teknologi AS. Menurut ‘fahamannya’, AS telah mempersenjatai dan membiayai pesaing terkemuka mereka.

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: