More

  Awas! Sindiket Penjualan Data Peribadi!

  Kiriman seorang pembaca menunjukkan tawaran penjualan data peribadi kepada beliau. Tawaran dihantar menggunakan mesej WhatsApp dari nombor tidak dikenali. Sindiket dikatakan menyasarkan individu yang menjalankan perniagaan seperti insuran dan penapis air.

  Sindiket berjaya mendapatkan nombor telefon sasaran melalui profil media sosial perniagan mereka. Tidak dapat dipastikan sumber data yang ada pada sindiket.

  Inilah sebabnya kami tegaskan tentang keselamatan data peribadi anda. Tak bermakna anda bukan T20 data anda tidak bernilai. Janganlah menghina diri sebegitu rupa. Setiap orang itu berharga, begitu juga data peribadi.

  Walaupun duit tak hilang, kalau kena spam hari-hari pun sakit juga. Dalam kes ini, laporan telah dibuat kepada pihak berwajib.

  Laporan telah dibuat oleh sasaran yang terlibat kepada SKMM.

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: