Uncategorized

Aktifkan Hound Tanpa Kod Jemputan

Ada sesiapa yang dah mula mengigau nak menggunakan Hound? Jangan bimbang. Saya faham naluri anda itu. Cuma saya tidaklah sampai mengigau.. kah kah kah.

Hound ni memang menarik. Walaupun masih beta, tetapi setakat ini ianya tidaklah teruk sangat. Adakalanya lain yang ditanya lain yang dijawab. Tetapi pada saya itulah lumrah aplikasi yang berada dalam fasa beta. Masih ber-pepijat di sana sini.

Apapun untuk anda yang kepingin hendak menggunakan ia tanpa menunggu kod jemputan, anda bolehlah menonton video di bawah ini untuk tutorialnya:

Jadi apa yang anda perlukan?

1. Aplikasi Hound. Muat turun di sini : Hound Beta

2. Fail HoundPreferences.xml

3. Root Explorer. Saya sarankan ES File Explorer kerana saya dah cuba guna file manager yang lain. Entah kenapa tutorial ini serasi dengan ES File Explorer sahaja. Cis..

Bagaimana Kaedahnya?

1. Pasang dan buka aplikasi Hound, tetapi cukup sampai kepada paparan seperti di bawah ini, kemudian tutupkan ia:

2. Gunakan Root Explorer iaitu ES File Explorer itu tadi untuk ekstrak fail com.hound.android.app_preferences.xml.zip. Setelah itu, salin fail .xml tersebut ke direktori /data/data/com.hound.android.app/shared_prefs/

3. Buka aplikasi Hound dan tanyalah apa-apa soalan yang anda mahu.

Arya Putra
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
https://omghackers.com/