240W Bakal Menjadi Norma Dengan Hadirnya Realme GT Neo5

Sebelum ini kita secara perlahan-lahan dihidangkan dengan teknologi pengecasan pantas. Dari 18W, 30W, 65W, hinggalah kepada 120W – semua tidak terhenti setakat itu sahaja.

Realme GT Neo5 dijangka akan tiba tidak lama lagi, dan hadir bersamanya ialah teknologi pengecasan pantas 240W! Ia bakal diumumkan pada 5 Januari nanti.

Sama seperti kebiasaannya, Realme GT Neo5 akan dipasangkan bateri dua sel, yang membenarkan penyesuai mengalirkan kuasa secara lebih selamat dan pantas.

Imej yang dikongsi oleh beberapa laman seperti Gizchina, GSMArena, dan Gizmochina menunjukkan penyesuai (adapter) dengan nombor model VCKCJACH. Ia membawa penjenamaan SuperVOOC dan mempamer nilai kuasa 20V pada arus 12A.

Anda boleh tonton demo teknologi pengecasan 240W ini pada pautan:

Cuma, tidak pasti berapa kapasiti bateri telefon pintar yang digunakan dalam video. Bateri penuh dalam tempoh 9 minit sahaja.

*Ikutkan hati, abam malas nak share pasal Realme, sebab PR mereka ni memilih bulu, dan Realme pun boleh tahan ‘dekut pait.’

Tapi teknologi ni sangat menarik dan agak ‘sayang’ beritanya jika tidak dikongsikan, kerana bak kata admin Mamu kepada abam suatu masa dulu, silap¬≤ masa akan datang kita hanya sempat berniat untuk cas sahaja – bateri sudah pun penuh. Hehe.

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x