More

  U Mobile Menawarkan Internet Fiber Tanpa Had 1Gbps Dengan Infra TNB

  U Mobile hari ini mengumumkan pelan baharu internet kediaman mereka dengan penawaran internet fiber. Pakej internet fiber tanpa had mereka ini dikatakan akan menggunakan infrastruktur fiber optik daripada TNB Allo. Plelan baru ini dijenamakan sebagai Ultra Unlimited Home Fibre Broadband.

  Tambah U Mobile lagi, mereka menawarkan pelan dengan kelajuan yang sama untuk muat naik dan muat turun. U Mobile juga akan memberi pelanggan pelan internet fiber dengan sim kad yang boleh digunakan sekiranya talian fiber mereka mengalami gangguan.

  Menariknya, U Mobile menawarkan kelajuan sehingga 1Gbps! Dengan muat naik dan muat turun yang sama, ini bermakna anda akan menikmati kelajuan muat naik dan muat turun sehingga 1Gbps. Tambah menarik lagi, sekiranya anda adalah pelanggan pelan pascabayar Hero P99 dan ke atas, anda akan mendapat 50% rebat bulanan. Jadi, bil bulanan anda untuk pelan 1Gbps adalah hanya serendah RM149.50 sahaja!

  Pelan lain selain daripada pelan 1Gbps adalah serendah 500Mbps dan 100Mbps pada harga bulanan sebanyak RM199 dan RM129 tanpa rebat 50%. Menarik juga penawaran pakej ini dan harganya sangat berpatutan sekiranya anda adalah pelanggan sedia ada pelan pascabayar U Mobile kerana akan mendapat rebat sehingga 50% setiap bulan.

  Walau bagaimanapun, penawaran pelan ini hanya terbuka kepada pelangaan pelan pascabayar sedia ada mereka sahaja iaitu pelan Giler Unlimited GX68, Unlimited Hero P79, P99 dan P139.

  Servis ini juga hanya tersedia di beberapa negeri sahaja iaitu Melaka, Cyberjaya, Perak dan Kedah. Itu pun, hanya di beberapa kawasan terpilih sahaja. U Mobile juga turut memaklumkan akan membuka pelan ini kepada bukan pelanggan sedia ada U Mobile di masa yang terdekat kelak.

  Namun begitu, saya rasa bukan pelanggan yang jadi masalah utama dengan pelan ini sekarang tetapi keluasan kawasan. Semua negeri di Pantai Timur Semananjung TIADA RANGKAIAN dan langsung tiada penawaran di Sabah dan Sarawak.

  Nampaknya masalah kedaifan infrastruktur internet fiber optik masih lagi tenat walaupun dengan pemain baru industri daripada TNB. Apa tindakan kementerian dan SKMM?

  Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
  Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: