More

    Spesifikasi Penuh Telefon Yes Altitude 3

    Berikut merupakan antara perkongsian pembaca kami yang telah menerima telefon pintar untuk pakej Jaringan Prihatin mereka daripada telco Yes.

    • Paparan IPS 5.0 inci
    • Pemproses empat teras 1.3GHz
    • Android 10 Go Edition
    • RAM 1GB
    • Storan 8GB (dengan sokongan kad SD mikro)
    • Kamera 8MP
    • Bateri berkapasiti 2000mAh

    Seingat abam la, spesifikasi macam ni, buat main-main waktu zaman Lenovo baru nak naik lebih kurang tahun 2014 dulu boleh la.

    Telefon macam ni, abam rasa dijadikan sebagai modem – ok. Ubah sebagai CCTV – ok. Buat sebagai telefon kedua – boleh garu kepala sebab bateri cepat habis.

    Harga pokok dari RM199, masih berbaki RM101 yang terus masuk ke kocek telco Yes.
    Telco lain pun tak buat perangai macam ni. Telefon dengan spesifikasi sebegini, tak kan lah sampai RM199? Buat pula jenama sendiri, beli pukal lagi dengan kilang.

    Ini bukan nak membantu rakyat marhaen. Banyak lagi cara nak cari keuntungan, contohnya tawarkan plan yang betul-betul berbaloi sehingga ramai orang tertarik untuk melanggan.

    Susah ke nak fikir?

    Artikel Terkini

    Artikel Berkaitan

    1 komen

    Subscribe
    Notify of
    guest
    1 Comment
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sapik

    Aje gile spesifikasi gini dibaginya kat orang. Agak-agaklah. Android GO pun senak nak run gitu.

    1
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x
    %d bloggers like this: