Kuala Lumpur, MALAYSIA, 23 Mei 2024 – POCO, jenama teknologi popular di kalangan peminat teknologi muda, bersedia untuk mentakrifkan semula segmen perdana mudah alih dengan pelancaran siri POCO F6 baharunya dengan peningkatan prestasi dan pengalaman besar-besaran untuk menggembirakan pemain tegar, fotografi peminat dan pencinta teknologi sama.

Dikuasakan oleh cipset Snapdragon® 8 Gen 2 baharu yang memberikan prestasi yang dipercepatkan, POCO F6 Pro adalah perdana yang menyeluruh. Ia menampilkan paparan WQHD+ 120Hz Flow AMOLED ultra-jelas 6.67 inci dengan bezel ultra nipis dan menawarkan pengalaman visual yang mengasyikkan sepenuhnya kepada pengguna. POCO F6 ialah prestasi unggul yang dipacu oleh kelajuan. Ia menampilkan Snapdragon® 8s Gen 3 yang dinanti-nantikan dengan WildBoost Optimization 3.0 dan LiquidCool Technology 4.0, direka untuk memberikan pemain yang berdedikasi pengalaman permainan terbaik.

POCO F6 Pro: HyperPower berkembang dengan visual dan prestasi unggul

Penaja Bersama

POCO F6 Pro baharu ialah perdana serba lengkap yang menutup jurang pada telefon berprestasi tinggi. Ia memuatkan paparan WQHD+ 120Hz Flow AMOLED unggul dengan resolusi 2K, kecerahan puncak 4000 nits, pemalapan PWM 3840Hz1 dan pensijilan penjagaan mata TÜV Rheinland. Kejelasan paparan yang dipertingkatkan membolehkan imej yang tajam walaupun semasa mengezum masuk pada butiran halus, sambil menawarkan pengalaman tontonan yang paling mengasyikkan.

Dilengkapi dengan Snapdragon® 8 Gen 2, POCO F6 Pro menampilkan sistem pengendalian Xiaomi HyperOS, bersama-sama dengan memori dan storan yang besar, memberikan prestasi dipercepatkan dan ketersambungan dengan kecekapan kuasa yang dipertingkatkan.

POCO F6 Pro juga mempunyai sistem penderia kamera terbaik dalam julat POCO, memastikan perincian yang lebih jelas walaupun dalam tangkapan yang paling rumit. Teknologi Dual Native ISO Fusion baharu menampilkan saluran keuntungan tinggi dan rendah dengan perbezaan pendedahan maksimum sehingga 16 kali ganda. Pengguna boleh mengambil gambar pemandangan dengan kontras terang dan gelap yang ketara untuk memberikan gambar kreatif yang ideal itu.

Abadikan detik sempurna itu dengan Mod Burst 2.0 dalam ciri kreativiti. Dengan algoritma Enjin Pengimejan POCO, kelajuan pemuatan dan pengiraan telah dioptimumkan dengan ketara, merakam detik berharga tersebut dengan cepat dan jelas. Algoritma Malam Ultra baharu membolehkan anda melihat malam, menangkap imej yang jelas dan terang dengan perwakilan warna yang lebih tepat melalui gabungan berbilang bingkai AInya. Fungsi yang sangat hebat membolehkan anda bermain-main dengan penangkapan dalam senario malam.

Tersedia dalam warna Hitam atau Putih dan menampilkan kaca baldu yang sangat licin untuk disentuh dengan tepi melengkung, POCO F6 Pro dikuasakan oleh bateri 5000mAh yang akan bertahan sepanjang hari. Apabila anda memerlukan pengecasan semula, HyperCharge 120W pintar meningkatkan kuasa telefon anda kepada 100% dalam masa 19 minit sahaja.

POCO F6: Dibentuk mengikut kelajuan, disokong oleh Snapdragon® 8s Gen 3 terkemuka

POCO F6 menawarkan pengalaman permainan mudah alih yang benar-benar unggul, dikuasakan oleh pemproses Snapdragon® terkini yang dinanti-nantikan. Dengan tumpuan utama pada keupayaan CPU dan AI, teras utama X4 yang menyokong CPU memberikan prestasi peringkat atasan. Dengan skor AnTuTu melebihi 1.53 juta3, POCO F6 dengan mudah mengatasi kebanyakan telefon pintar dalam segmennya, memberikan prestasi menyeluruh yang lancar dan mudah.

Alami pengalaman permainan paling lengkap yang mungkin dengan Pengoptimuman WildBoost 3.0 POCO. WildBoost generasi terbaharu membawa penalaan perisian ke tahap baharu dengan algoritma dalaman yang mendorong malah permainan Genshin Impact yang sangat popular untuk menyokong resolusi 1.5K, menghasilkan pengalaman visual yang lebih tinggi daripada sebelumnya. Keupayaan AI Snapdragon® 8 Gen 3 memastikan kecekapan kuasa yang dipertingkatkan dan suhu yang lebih rendah untuk aksi permainan yang luar biasa. Untuk memberikan pengalaman permainan yang lebih tahan lama, Teknologi LiquidCool terkini menampilkan sistem IceLoop baharu, meningkatkan aliran peredaran wap-cecair untuk menghilangkan haba dan meningkatkan pelesapan haba dengan ketara.

POCO F6 juga memperkenalkan paparan CrystalRes pertama dalam Siri F POCO. Kualiti perdana yang sangat jelas 6.67-inci Flow AMOLED DotDisplay menawarkan kadar segar semula 120Hz, kecerahan puncak 2400 nits dan 68 bilion warna, memberikan pengalaman yang jelas dan kualiti definisi tinggi 1.5K yang menakjubkan. Bezel super nipis dan nisbah skrin-ke-badan sebanyak 94.27% mencipta pengalaman yang benar-benar mengasyikkan untuk menstrim video, permainan atau membaca dalam talian. Pensijilan penjagaan mata TÜV Rheinland dan mesra sirkadian serta bebas kelipan memastikan tempoh tontonan yang selamat, selesa dan panjang.

Sebagai alternatif kepada keseronokan permainan dan apabila anda ingin merakam foto yang menakjubkan, POCO F6 menyediakan anda dengan persediaan tiga kamera 50MP dengan penderia ultra lebar IMX882 dengan apertur F/1.59 yang besar, membenarkan lebih banyak cahaya untuk menghasilkan cahaya yang tinggi. -tembakan berkualiti pada waktu siang dan terutamanya pada waktu malam. POCO F6 juga dilengkapi dengan OIS dan EIS, kini piawaian siri F. Ciri fotografi utama lain termasuk video 4K dengan 60 FPS, membolehkan video ultra-jelas gaya sinematik pada kadar bingkai yang tinggi. Dengan chipset yang berkuasa, Motion Tracking Focus 2.0 boleh menjejaki pergerakan manusia, haiwan dan serangga untuk jurugambar alam semula jadi yang paling komited.

Tersedia dalam tiga pilihan warna yang berbeza: Hitam, Hijau atau warna Titanium serba baharu, POCO F6 dilengkapi dengan bateri berkuasa 5000mAh. Pengecasan turbo 90W mencapai pengecasan 100% dalam masa sekitar 30 minit untuk memastikan anda sentiasa dalam perjalanan3 5.

“Dengan teknologi yang semakin maju pada kelajuan yang sangat pantas, pasaran kini menuntut telefon pintar berprestasi serba boleh yang juga berharga prestasi. POCO F6 Pro menawarkan prestasi dan pengalaman unggul, mewakili peranti nilai yang sukar dipercayai tahun ini dalam segmen harganya. POCO F6 menggabungkan perkakasan dan perisian untuk menyampaikan pengalaman permainan yang terbaik Dengan siri F6 kami, kami berusaha keras pada setiap aspek yang menjadikan telefon pintar unggul dan menyasarkan untuk menetapkan standard baharu dalam industri,” jelas Angus Ng, Ketua Pemasaran Produk di POCO Global.

Ketersediaan Produk

Siri POCO F6 kini boleh didapati di Malaysia. POCO F6 Pro akan datang dalam dua warna – Hitam dan Putih dan juga akan tersedia dalam tiga varian – 12GB+256GB, 12GB+512GB, dan 16GB +1TB. Manakala, POCO F6 tersedia dalam tiga warna yang menarik – Warna Hitam, Hijau dan Titanium, dan Ia akan tersedia dalam varian: 8GB + 256GB dan 12GB + 512GB.

Dari 23 hingga 31 Mei, harga awal eksklusif untuk model ini tersedia di platform e-dagang eksklusif di mi.com, dan kedai rasmi POCO di Shopee dan Lazada .

Sila dapatkan pilihan varian dan harga dalam jadual di bawah:

ProdukPelbagaiHargaTawaran Pemberian Awal [6]Platform
POCO F6 Pro12GB+256GBRM 2,299RM 2,059Lazada | mi.com
12GB+512GBRM 2,499RM 2,159Shopee
16GB+1TBRM 2,899RM 2,599Lazada

Shopee

mi.com

 

POCO F6

8GB + 256GBRM 1,799RM 1,559 

Shopee | mi.com

 

12GB+512GBRM 1,999RM 1,699

 

Muat turun imej produk di sini .

satu halaman produk di sini .

——————————————————————————————————

Penafian

[1] Peredupan DC untuk kecerahan tinggi dan peredupan PWM untuk kecerahan rendah. Skrin menyokong pemalapan PWM frekuensi tinggi maksimum 3840Hz, yang berkuat kuasa apabila kecerahan skrin di bawah 24 nits. Sila rujuk pengalaman sebenar.

[2] 19 minit hingga 100% ialah data pengecasan dengan menggunakan pengecas dalam kotak 120W, mendayakan ciri “Tingkatkan kelajuan pengecasan” secara manual sambil memastikan paparan dimatikan. Data diperoleh daripada Makmal Dalaman POCO dengan suhu bilik ujian lebih kurang 25 ℃. Keputusan sebenar mungkin berbeza kerana persekitaran ujian yang berbeza. Sila rujuk pengalaman sebenar.

[3] Data diuji oleh makmal dalaman. Keputusan sebenar mungkin berbeza-beza.

[5] Pengecasan berwayar 90W bermakna kuasa output penyesuai ialah 90W. Output kuasa sebenar mungkin berbeza bergantung pada persekitaran.

[6] Promosi early bird tersedia dari 23 Mei hingga 31 Mei 2024. Varian terpilih adalah eksklusif pada platform e-dagang terpilih.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments