More

  Playerunknown’s Battlegrounds: Permainan Komputer Paling Popular Ketika Ini

  Battlegrounds Playerunknown adalah permainan selamatkan diri sendiri dalam komputer di mana anda dan sehingga 98 pemain akan terjun daripada kapal terbang ke pulau di mana anda mencari senjata dan peralatan yang kemudian digunakan untuk membunuh orang lain.

  Kenapa orang selalu bercerita tentang permainan komputer PUBG ini?. Kerana ia adalah permainan yang sangat popular. SteamSpy menganggarkan 6.5 juta pemain telah membeli permainan ini dengan harga $ 29.99 iaitu RM 74.90 dari platform Steam, dan ia dalam carta penjualan terbaik untuk Steam sejak dilancarkan pada Mac 2017.

  Mengapa nama permainan komputer ini digelar Battlegrounds Playerunknown?. Asalnya Brendan Greene adalah pengarah kreatif permainan bagi permainan komputer ini merupakan seorang mod permainan video bagi “Pertempuran Royale” untuk Arma 3 dan kemudian berunding dengan H1Z1 untuk membuat mod inspirasi. Hasil daripada campuran kedua permainan komputer tersebut maka lahirlah – Playerunknown’s Battlegrounds ini.

  Anda tahu filem Battle Royale daripada Negara Jepun? Itu adalah idea utama sebenarnya dalam permainan komputer ini namun begitu oleh kerana nama Battle Royale itu adalah hak cipta terpelihara, maka nama tersebut ditukar sebagai Battle Ground kerana tiada siapa pun akan mengambil hak cipta permainan komputer tersebut.

  Nama rasmi sebenarnya adalah PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS dan ianya memang semua berhuruf besar kerana nampak bagus begitu.

  Permainan ini hanya pada PC untuk masa ini, dan hanya boleh didapati melalui platform Steam atau pada halaman rasmi permainan. Pautan bukan Steam pada halaman akan memberi anda kod muat turun yang harus diaktifkan pada Steam, bagaimanapun, sehingga pada dasarnya ia hanya pada pengguna eksklusif Steam.

  Semua orang jatuh ke kawasan yang sama dengan kebolehan masing-masing dan mengikuti senjata dan peralatan yang sama apabila mereka berada di darat. Semua orang bermula setiap pusingan dengan tidak ada apa-apa peralatan kecuali pakaian yang dibawa dari sepanjang masa bermain mereka.

  Anda perlu menggunakan akal yang ada untuk mencari senjata, kit medan, perisai dan skop, dan terpulang kepada anda untuk memilih masa untuk mula mencari pemain lain secara aktif. Dan elakan dari dibunuh oleh pemain lain pada masa yang sama.

  Sesetengah orang suka melompat masuk, mencari senjata dengan pantas dan pergi memburu, sementara yang lain menunggu sehingga mereka mempunyai perisai,peralatan perubatan dan pemilihan senapang yang baik dengan beberapa tambahan sebelum mereka melibatkan pemain lain dalam pertempuran. Anda boleh memilih jika anda ingin santai bagi setiap pusingan, atau meletakkan diri anda dalam keadaan berisiko tinggi yang boleh mengakhiri pusingan anda dengan cepat. Terpulang kepada anda. Anda sendiri yang tentukan dengan strategi yang tersendiri.

  Jadi apa tunggu lagi?. marilah bersama-sama bermain permainan ini bersama rakan anda!.

  >>> Playerunknown’s Battlegrounds

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: