Pemain Muzik Terbaik Untuk Windows Bagi Saya (Setakat Ini)

Untuk Windows 11 saya, saya masih belum install sebarang pemain muzik lagi. Sebab pada PC saya ini, saya tak simpan sebarang fail lagu pun. Memang selalu strim saja di Spotify dan YT Music (baru dapat Unifi kan…)

Baru tadi saya recover balik Daft Punk Discography FLAC saya. Saya ingat nak pasang semula Winamp setelah projek Winamp ‘dihidupkan’ semula. Tapi, ada banyak drama pula dengan Winamp ‘baru’ ini. Sibuk nak join NFT lah, lepaskan versi kemaskini dengan Trojan lah, macam-macam.

Saya pasang MusicBee, tapi MusicBee ni perangai dia adalah selalu jem dan mati sendiri bila pasang lagu FLAC. Jadi, mana nak cari alternatif? Sudah tentulah Reddit. Haha.

Dan, akhirnya saya jumpa dengan WACUP ni. WACUP adalah pemain berasaskan Winamp versi 5.666 Pro. Banyak ciri-ciri menarik. Antaranya, kekulit baru Big Bento Modern 3.5 dengan pelbagai pilihan warna tersedia siap tanpa perlu muat turun tambahan. Tema dan UI yang telah dibina baru dengan lebih segar dan moden. Ia boleh memainkan lagu FLAC, MP3, M4A dan OGG saya tanpa sebarang masalah.

Memang saya syorkan. Ia dibina oleh komuniti dengan sumbangan pembangun asal Winamp. Boleh dapatkan di laman rasmi mereka: https://getwacup.com/

Murung Mohowongso
Murung Mohowongsohttp://omghackers.com
Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap. Hubungi saya di [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x