OnePlus Switch, Anda Boleh Berhijrah Ke OnePlus Dengan Mudah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bertemu lagi kita dalam artikel mengenai produk OnePlus. Kali ini, OnePlus mengeluarkan aplikasi yang memudahkan anda berhijrah dari peranti jenama lain, iaitu OnePlus Switch, memindahkan data dari peranti lama dengan pantas dan mudah.

OnePlus Switch ini merupakan aplikasi yang memudahkan proses pemindahan fail kepada peranti baru OnePlus. Proses dia sangat lah mudah, iaitu anda perlu pasang aplikasi ini dekat kedua-2 peranti tersebut. Kemudian, imbas kod QR untuk kedua-2 peranti tersebut berhubung sesama sendiri lalu pilih-lah benda apa yang anda nak dari peranti lama untuk ada dekat peranti baru OnePlus anda. ?

Barang yang anda boleh pindahkan ialah :

  • Aplikasi (tidak termasuk data)
  • Audio
  • Dokumen
  • Gambar
  • Kenalan (Contact)
  • Mesej
  • Video

Pihak OnePlus sedang mengusahakan kemaskini baru untuk mendapatkan lebih banyak sokongan, seperti sejarah Wi-Fi (kata laluan Wi-Fi yang anda pernah sambung), tetapan kamera, data aplikasi dan banyak lagi. Sementara menunggu pemindahan fail tersebut, anda boleh la layan animasi dalam aplikasi tersebut. Beberapa orang sedang memindah fail2 anda. ?

Matlamat OnePlus untuk OxygenOS ini untuk memberi pengalaman perisian mudah guna dan OnePlus Switch ini baru lagi. Hanya menyokong peranti yang menggunakan Android 6.0 Marshmallow dan ke atas. Untuk kemaskini masa hadapan, akan menyokong peranti versi lama serta iOS! ?

OnePlus baru nak serta program penghijrahan ini, sedangkan brand lain sudah pun mempunya aplikasi penghijrahan mereka. Seperti Apple (Move to iOS) dan Samsung (Samsung Smart Switch). ? Bak kata orang putih, “Better late than never”.

Untuk muat turun aplikasi OnePlus Switch, sila klik pautan ini : OnePlus Switch

Jadi apa pendapat ampa? Adakah anda suka cara ini atau cara manual? Komen di bawah. ?

Ini la orang2 yang saya maksudkan kat atas tadi. hahaha ?. Rasanya ini staff OnePlus kot. ?

Amir Hussaini
Amir Hussaini
Bio? Biarlah rahsia. ( ◡‿◡ *)

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x