More

  MediaTek Menjangka Pengeluaran Peranti Wi-Fi 7 Pertama Tahun Depan

  MediaTek mengatakan bahawa ia telah mengusahakan piawaian Wi-Fi 7, yang juga dikenali sebagai IEEE 802.11be untuk masa depan. Syarikat ini juga mempamerkan teknologi baru kepada rakan kongsi serta pelanggan utama mereka. Wi-Fi 7 adalah peningkatan dan naik taraf ke atas Wi-Fi 6 yang menawarkan kira-kira 2.4 kali ganda kelajuan internet.

  Standard Wi-Fi tersebut akan dapat menggunakan saluran 320MHz, menggunakan modulasi amplitud 4K Quadrature (QAM), Unit Sumber Multi-pengguna (MRU) dan masih akan berfungsi pada frekuensi 2.4GHz, 5GHz dan 6GHz yang sedia ada.

  Menurut MediaTek, peranti pertama dengan sokongan Wi-Fi 7 akan memasuki pasaran pada tahun 2023. Peranti berkenaan akan dikeluarkan berdasarkan kepada spesifikasi draf sahaja buat masa ini, kerana standard itu sendiri masih belum diperakui oleh IEEE sehingga tahun 2024.

  Sumber: MediaTek

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: