Berita

Luno Mengumumkan Kerjasama Dengan Platform E-Dagang Shopee

  • Melalui perkongsian ini, rakyat Malaysia kini dapat membeli baucar Shopee dan menukarnya ke dalam mata wang crypto pada Luno.
  • Ini adalah perkongsian/kerjasama pertama antara e-dagang dan crypto di Malaysia.

Kuala Lumpur, 28 Januari, 2019 – Luno dan Shopee mengumumkan kerjasama baru yang menarik hari ini iaitu kerjasama pertama antara pemain e-dagang dan platform crypto di Malaysia. Sebagai hasil dari kerjasama ini, rakyat Malaysia kini ada
akses kepada tawaran, diskaun, dan baucar di Shopee yang mereka boleh beli serta menukar kepada cryptocurrency seperti Bitcoin dan Ethereum pada platform pertukaran crypto yang dikendalikan Suruhanjaya Sekuriti – Luno.

“Menjadi pertukaran (mata wang crypto) terkawal membolehkan kami meneroka cara baru untuk memperluaskan akses kepada crypto bagi pengguna di Malaysia. Pendekatan inovatif ini adalah untuk memanfaatkan pengaruh pemain e-dagang seperti Shopee. Kami mengharapkan usaha ini dapat menggerakkan kesedaran besar-besaran penggunaannya, memudahkan pengguna di Shopee mengakses crypto dan memulakan pelaburan baru. Kami sememangnya berharap dapat bekerjasama rapat dengan Shopee untuk projek lebih besar, ” kata Aaron Tang, Pengurus Negara, Luno Malaysia.

Syarikat yang berpangkalan di London berhasrat untuk memanfaatkan pangkalan besar pengguna Shopee dalam mencipta
kesedaran dan menarik pelanggan baharu dengan menawarkan baucar Bitcoin RM 15 pada harga RM1 sahaja.

Itu, bersama-sama dengan baucar menarik lain yang terdapat di kedai rasmi Luno di Shopee, adalah
langkah penting untuk membawa kriptografi ke arus perdana.

“Salah satu sebab utama mengapa kami, platform e-dagang terkemuka di Malaysia, mampu
untuk terus maju adalah kerana kami berusaha membuat pelbagai produk kami menjadi lebih luas dan
boleh diakses oleh semua orang. Pada tahun 2019, Shopee membolehkan pembelian hartanah, kereta, tawaran F&B
dan lebih banyak lagi pada platform kami. Pada Januari 2020, kami kini memberi peluang kepada pengguna untuk mencuba cryptocurrency melalui kerjasama ini dengan Luno, ” kata Kenneth Soh, Ketua Shopee Mall, Shopee Malaysia.

Promosi Tahun Baru Cina (CNY) akan dijalankan pada Shopee sehingga 10 Februari, 2020
dan termasuk tawaran baucar serendah RM 0.88. Baucar tersedia untuk pengguna baru dan pengguna sedia ada.

Di samping itu, sebagai sebahagian daripada sambutan perayaan CNY, Luno menawarkan diskaun
yuran perdagangan, dengan menurunkan 0.2% untuk semua pelanggan sehingga 31 Mac, 2020; juga pada perdagangan sedia ada.

Mengenai Luno

Luno adalah syarikat mata wang crypto global yang terkemuka dalam misi untuk meningkatkan sistem kewangan dunia menjadi lebih baik.

Dengan satu pasukan lebih dari 300 orang dan kini mempunyai ibu pejabat di London dengan
hab serantau di Singapura dan Cape Town. Luno adalah Pertukaran Asset Digital yang pertama diluluskan sepenuhnya di Malaysia, yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti.

Luno gembira dapat disenaraikan dalam sepuluh tertinggi dari Penanda Aras Pertukaran CryptoCompare diterbitkan pada 19 November, 2019.

Dengan lebih daripada 3 juta pelanggan yang merangkumi lebih dari 40 buah negara, produk dan perkhidmatan Luno menjadikannya selamat dan mudah untuk membeli, menjual, menyimpan dan belajar tentang kriptografi seperti Bitcoin dan Ethereum.

Kedai rasmi Luno di Shopee: https://shopee.com.my/luno.os

Dari kiri, ke kanan:

1. Kenneth Soh, Ketua Shopee Mall, Shopee Malaysia.
2. Aaron Tang, Pengurus Negara, Luno Malaysia.

Arya Putra
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
https://omghackers.com/