Garmin Forerunner 165 : Jam Terbaru Dalam Siri Forerunner Dilancarkan Dalam Pasaran

Garmin Malaysia hari ini mengumumkan Forerunner 165 Series , jam tangan pintar berjalan GPS mampu milik yang membantu atlet dari semua peringkat kemahiran mencapai matlamat mereka dengan pelan latihan penyesuaian yang diperibadikan serta metrik kesihatan dan kecergasan yang popular—semuanya pada paparan AMOLED yang terang. Tersedia dalam dua model, Forerunner 165 dan Forerunner 165 Music, tambahan terbaru pada barisan jam tangan pintar berjalan Garmin mempunyai paparan penuh warna yang mudah dibaca, skrin sentuh responsif dan reka bentuk 5 butang tradisional. Dengan akses pantas dan mudah kepada ciri kesihatan harian, metrik latihan lanjutan, cerapan pemulihan, pemberitahuan pintar dan banyak lagi, pelari boleh menjejaki kemajuan mereka tanpa mengorbankan hayat bateri; kedua-dua model mendapat sehingga 11 hari hayat bateri dalam mod jam tangan pintar dan sehingga 19 jam dalam mod GPS.

Sama ada anda ingin melengkapkan 5K pertama anda atau menetapkan rekod peribadi baharu, Siri Forerunner 165 sedia membantu anda melalui setiap langkah perjalanan larian anda. Dengan pelan latihan yang diperibadikan, metrik larian dan pemulihan lanjutan serta pemantauan kesihatan 24/7, jam tangan pintar mesra pengguna ini menyertakan alatan yang mengagumkan untuk membantu anda melintasi garisan penamat .” – En. Scoppen Lin, Penolong Pengurus Besar, Garmin Asia

Ciri-ciri yang disukai pada Siri Forerunner 165

Dikemas dengan ciri kesihatan, kecergasan dan ciri bersambung Garmin, Forerunner 165 Series bersedia untuk mengambil latihan ke peringkat seterusnya.

 • Paparan AMOLED: Lihat statistik latihan, cerapan pemulihan, pemberitahuan pintar dan banyak lagi pada paparan AMOLED 1.2 inci yang bertenaga.
 • Pelan Latihan Penyesuaian Perlumbaan : Terima petua latihan, cadangan senaman harian yang diperibadikan dan ramalan masa siap berdasarkan butiran perlumbaan yang dimasukkan ke dalam apl Garmin Connect.
 • Kuasa dan Dinamik Larian Berasaskan Pergelangan Tangan: Lihat kuasa masa nyata dan ukur metrik larian yang penting, seperti irama, panjang langkah dan masa sentuhan tanah – semuanya dari pergelangan tangan – untuk membantu meningkatkan bentuk larian.
 • Kesan Latihan: Lihat cara senaman mempengaruhi kecergasan dan fahami faedah daripada larian dan senaman latihan.
 • Kursus: Buat atau cari kursus sedia ada dalam apl Garmin Connect dan daripada platform pihak ketiga, kemudian segerakkan terus ke jam tangan.
 • Profil dan Latihan Aktiviti Tambahan: Kekal aktif dengan lebih daripada 25 profil aktiviti, termasuk larian denai, renang air terbuka, pickleball, tenis dan banyak lagi, serta senaman baharu untuk kekuatan, HIIT, kardio, yoga dan Pilates.
 • Laporan Pagi: Mulakan hari dengan betul dengan laporan yang boleh disesuaikan yang memberikan gambaran keseluruhan tidur malam tadi 1 dan tinjauan latihan hari itu, di samping status kebolehubahan kadar denyutan jantung (HRV) dan cuaca.
 • Pulse Ox: Jejaki ketepuan oksigen darah semasa terjaga atau tidur 2 .
 • Pemantauan Tidur dan Skor Tidur: Setiap pagi, terima skor diperibadikan untuk tidur malam tadi, lihat peringkat tidur yang berbeza dan dapatkan cerapan untuk kualiti tidur yang lebih baik.
 • Pengesanan Nap: Jejak atau log tidur siang secara automatik untuk melihat cara ia boleh memberi manfaat kepada tubuh dan masa serta tempoh yang dicadangkan.
 • Storan Muzik: Muat turun lagu dan senarai main daripada akaun Spotify, Deezer atau Amazon Music 3 untuk mendengar tanpa telefon dengan fon kepala wayarles 4 (tersedia hanya pada Forerunner 165 Music).
 • Gesaan Audio: Ikuti latihan berpandu atau dengar makluman prestasi dengan fon kepala wayarles disambungkan ke jam tangan (hanya tersedia pada Forerunner 165 Music).

Hari perlumbaan bersedia

Tidak kira jarak, Forerunner 165 Series mempunyai alatan untuk membantu pelari merakam rekod peribadi mereka yang seterusnya dengan memantau rentak, jarak, kadar denyutan jantung berasaskan pergelangan tangan 1 , VO2 maks dan banyak lagi. Latihan untuk perlumbaan seterusnya mereka boleh memanfaatkan beberapa pilihan pelan latihan penyesuaian yang berbeza: Sama ada masukkan maklumat perlumbaan ke dalam kalendar Garmin Connect dan terima pelan latihan perlumbaan yang disesuaikan selepas setiap larian untuk memadankan prestasi dan pemulihan, atau gunakan Garmin Coach 5K percuma, Pelan 10K dan separuh maraton yang dibuat oleh jurulatih pakar. Pelari juga boleh memanfaatkan latihan cadangan harian yang diperibadikan yang disesuaikan selepas setiap larian untuk memadankan prestasi dan pemulihan. Dan untuk bersedia untuk strategi hari perlumbaan ideal mereka, PacePro menyediakan pelari dengan panduan pacing terlaras gred berdasarkan ketinggian kursus dan pilihan pacing peribadi.

Penjejakan kesihatan sepanjang masa

Sebelum, semasa dan selepas bersenam, Forerunner 165 Series direka untuk menjejaki kesejahteraan keseluruhan 24/7. Jejaki kadar denyutan jantung terus dari pergelangan tangan, serta penjejakan tidur dan tekanan, dan banyak lagi. Pemantauan tenaga Bateri Badan boleh membantu menjejaki tahap tenaga badan untuk mencari masa terbaik untuk aktiviti dan rehat, malah memberikan cerapan tentang cara tidur, tidur siang, aktiviti dan tekanan memberi kesan kepada tahap tenaga. Umur kecergasan boleh menganggarkan tahap kecergasan pelari dibandingkan dengan umur sebenar mereka—bertindak sebagai peringatan berguna untuk kekal aktif dan membuat pilihan yang sihat. Siri Forerunner 165 juga termasuk ciri penjejakan kesihatan wanita, membolehkan pengguna menjejaki kitaran haid dan kehamilan mereka sambil turut mendapat pendidikan senaman dan pemakanan.

Sentiasa berhubung

Untuk kehidupan semasa dalam perjalanan, Siri Forerunner 165 membolehkan pengguna menerima e-mel, teks dan makluman apabila dipasangkan dengan telefon pintar iPhone atau Android mereka yang serasi. Ciri keselamatan dan penjejakan boleh membantu memberikan ketenangan fikiran; contohnya, apabila jam tangan digandingkan dengan aplikasi telefon pintar Garmin Connect, mesej dengan nama dan lokasi pengguna (jika ada) boleh dihantar kepada kenalan kecemasan yang telah dipilih terlebih dahulu jika insiden dikesan 5 . Pengguna juga boleh memuat turun apl, muka jam dan banyak lagi daripada Connect IQ Store terus pada jam tangan, atau mencari lebih banyak pilihan dalam apl telefon pintar.

Tersedia sekarang, Forerunner 165 mempunyai harga runcit yang dicadangkan RM1,290 manakala Forerunner 165 Music ialah RM1,550. Tersedia di Shopee , Lazada , e-store AECO , Kedai Jenama Garmin dan semua peruncit sah.

Dengan pelancaran Forerunner 165 baharu, Garmin Malaysia memulakan larian menarik bersama duta siri luarnya, Alif Satar menunggang pergerakannya #GengSubuhMacamJumaat. Larian telah ditetapkan pada 10 Mac, akan menjadi larian yang mudah untuk membolehkan semua orang dari semua peringkat kecergasan mengambil bahagian. Bermula dari Masjid Negara, larian komuniti ini menambah lapisan keterujaan kepada jam tangan pintar siri larian kami yang baru dikeluarkan, untuk menggalakkan masyarakat Malaysia terus aktif untuk mencapai gaya hidup sihat sepanjang tahun.

Kejuruteraan di dalam untuk kehidupan di luar, produk Garmin telah merevolusikan kehidupan untuk pelari, penunggang basikal, perenang dan atlet dari semua peringkat dan kebolehan. Komited untuk membangunkan teknologi yang membantu orang ramai kekal aktif dan meningkatkan prestasi, Garmin percaya setiap hari adalah peluang untuk berinovasi dan peluang untuk mengalahkan semalam. Untuk maklumat lanjut, lawati bilik akhbar maya Garmin di garmin.com.my/news/pressroom/ , atau ikuti kami di facebook.com/GarminMalaysia , instagram.com/GarminMalaysia , youtube.com/GarminMalaysiaAsia atau ikuti pengembaraan kami di Blog Garmin Malaysia .

MamuSembangGG
MamuSembangGG
https://omghackers.com | Babah Anak 4 | Penang Kia | KipasSusahMati Nasi Kandaq | [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x