A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Memang agak bengang apabila kita menghantar pesanan ringkas melalui WhatsApp kepada nombor yang tidak dikenali semata-mata untuk bertanya tentang barang yang dijual oleh mereka, hanya untuk mendapat jawapan balas,
“Sorry bos dah jual”.
Kalau dah tahu barang dah terjual, reti-retilah padamkan iklan tu. Ini tidak, menyusahkan orang saja. Paling tak boleh terima, sudahlah barang tidak tahu status terjual atau tidak, pemilik nombor tak balas pun pesanan yang dihantar! zZz zZzzz.
Di sinilah pentingnya kita tahu sedikit trik yang mampu menyelamatkan kesabaran kita dari dimamah kebodohan kemalasan pemilik iklan yang tak reti nak padamkan iklan selepas barang terjual (biasanya dari mudah.my).
Terdapat dua URL yang mampu membantu kita dalam hal ini iaitu:
Aplikasi Android Wasapp.me > Wasapp.me for WhatsApp
Secara ringkas, cara menggunakan kedua-dua laman ini amat mudah. Anda hanya perlu gantikan nombor telefon yang ingin dihubungi dan dimulakan dengan nombor 6 (kod negara Malaysia).
Contoh:
http://www.wasap.my/60123456789
Atau:
http://wasapp.me/60139008835
Mudah bukan? Di kedua-dua laman tersebut juga terdapat beberapa ciri tambahan seperti jana pautan,buat pautan eksklusif, dan sebagainya.
Dah cuba nanti jangan lupa share ya.