More

  Cara Menangani Anti AdBlocker [Kemas Kini 2018]

  Baiklah, sebelum ini kita dah belajar bagaimana cara untuk menangani Anti-Adblock.

  Tak perlu kita perbahaskan lagi kepentingan adblock kepada pelayar web, kerana Google sendiri akan mula menyekat iklan yang ‘melampau’.

  Jadi dengan adanya kaedah untuk kita mengatasi skrip anti adblock ini, kita mampu untuk melayari mana-mana laman tanpa bimbang kepada iklan popup atau pop-under yang mungkin membawa kepada malware dan pelbagai lagi musibah mahupun musibat.

  Memperkenalkan, Nano Adblocker dan Nano Defender.

  Nano Adblocker adalah addon/extension berasaskan uBlock Origin, atau dalam nama lainnya ‘fork’. Manakala ‘star of the show’ kita adalah Nano Defender, kerana ia adalah addon atau extension yang akan ‘menjaga’ adblock kita.

  Dalam kes ini, kita akan gunakan Nano Adblocker dek kerana Nano Defender meletakkan prioriti perlindungan yang lebih kepadanya.

  Seperti biasa, kita perlukan:

  1. Greasemonkey (Firefox)
  2. Tempermonkey (Chrome)
  3. Nano Adblocker
  4. Nano Defender

  Dah siap? Bila dah siap, pasang atau ikut langkah bermula dari nombor dua (Step 2) hingga langkah nombor tujuh (Step 7) di pautan berikut:

  Nano Defender (a.k.a. uBlock Protector)

  Sudah selesaikan kesemua langkah? Bagus, sekarang anda boleh mula melayari mana-mana laman menjengkelkan yang mengguna pakai sebarang jenis anti-adblock. Harapnya ia dapat memberi manfaat buat anda.

  Jangan lupa kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan anda.

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  3 KOMEN

  Subscribe
  Notify of
  guest
  3 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  din

  salam bro, app ni dia pakai proxy ke?aku guna internet office dia detect proxy.

  […] kini saya telah menggantikan ia dengan Nano Adblocker, kerana extension ini serasi dengan tutorial Cara Menangani Anti AdBlocker yang pernah saya tulis beberapa bulan […]

  […] sesetengah orang masih ingin kekal dengan uBlock Origin. Sebelum ini saya pernah menulis mengenai Nano Adblocker dan Nano Defender bagi melangkau pengesan adblock (anti adblocker). Sekarang saya akan menulis pula bagaimana caranya […]

  3
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: