Arya Putra

A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
1808 Posts

Muat Turun Video Di Youtube Tanpa Menggunakan Perisian

Ini adalah cara yang paling mudah untuk memuat turun apa-apa video dari youtube.. Ketika memainkan video di youtube, copykan lokasi video tersebut dari address bar...

Membuat Shortcut untuk Mengunci Komputer Anda

Meninggalkan komputer anda secara terburu-buru tetapi anda tidak mahu log off? Anda boleh klik dua kali shortcut pada desktop anda dengan cepat untuk mengunci...

Internet Download Manager 6.04 Build 2 With Crack

Kali ni pulak aku nak cerita tentang Internet Download Manager ni.. perlu ke cerita? rasanya ramai yang dah tau pasal software ni.. tapi bagi yang tak tau,...

Hide The IP

Yaaahhh... kali ni aku nak review sikit tentang software ni.. ia berfungsi lebih kurang sama macam Ultrasurf (sila rujuk posting sebelum ini).. Apa fungsi sebenar Hide The...

Hacking Komputer-Komputer Melalui WiFi

Dalam tutorial ini aku akan menunjukkan kepada korang bagaimana untuk hack akses facebook seseorang, youtube, dan akaun lain yang menggunakan WiFi yang sama seperti...

Hack E-mel

Aku pasti ramai yang tertanya-tanya apakah ada cara yang pasti untuk hack e-mel seseorang? dan aku yakin ramai juga yang baca tips ni untuk hack...

Ultrasurf : Hide Your IP and Use anonymous Web Browsing

Haaa...kali ni aku nak cerita sikit pasal Ultrasurf dan cara menggunakannya.. kenapa?hmm..ceritanya camni..office kerajaan biasa la, kebanyakan website macam youtube, facebook, mediafire, 4shared dan sebagainya...

Tips Hacking Untuk Permulaan

Bagaimana kaedah yang mudah untuk hack komputer yang korang tak tau passwordnya? Hmm..aku post tips ni sebab dulu time aku mula-mula dapat pc aku ni...

Latest articles

QKZ AK6 : Bajet Tapi Berkualiti

QKZ AK6 adalah IEM bajet yang sesuai untuk mereka yang baru sahaja ingin berjinak-jinak dengan aksesori audio yang lebih berkualiti. Dengan harga kurang daripada RM20,...

Cara ‘Boost’/Stabilkan Signal Rangkaian Bermasalah Untuk Melajukan Internet

Kebiasaannya, bila tempat/kawasan anda ADA rangkaian 4G tetapi lemah (1 bar), smartphone akan ‘turunkan’ kualiti rangkaian kepada 3G. Apabila ini terjadi, kelajuan internet akan menjadi sangat perlahan,...

Ulasan Tribit XFree Go: Fon Kepala Bluetooth Bajet Yang Memuaskan Telinga

Saya bukan jenis yang begitu berminat sekali dengan produk Bluetooth, kerana pada hemat saya, teknologi yang ada sekarang masih belum cukup mantap untuk menandingi...

TaoTronics SoundLiberty 53 Pro : Dual Driver Bajet!

Tidak mahu ketinggalan dengan trend TWS yang semakin rancak, TaoTronics kini hadir dengan kemaskini pada TWS kategori bajet mereka. TaoTronics SoundLiberty 053 Pro adalah...