More

    Arya Putra

    A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
    1836 Posts

    Blogwalking Software/Tools Terbaru dari Jiwa Kacau!

    Yeah! semalam aku mencuba satu sofware blogwalking yang telah aku muat turun dari tahun lepas (2010).. hasilnya membawa aku kepada website Jiwa Kacau.. aku ingatkan yang...

    Malaysia IT Fair @ Mid Valley 2011!

    Wahhhhh... adekah korang teringin nak beli external hard disk bersaiz 500GB pada harga RM99??? adekah korang nak wireless keyboard pada harga RM79??? yahhhh...semua ini dan banyak lagi...

    Advance Archive Password Recovery

    Entry kali ni pun aku buat untuk eszol sebab dia request kat aku tadi.. disebabkan aku malas nak tulis, so aku bagi aje la...

    Crack Password Microsoft Word

    Entry kali ni plak aku bagi dekat Eszol a.k.a raar aku ni dah malas nak tulis hari ni..so...korang tengok aje la video kat bawah ni...

    Mengembalikan Data/Fail Yang Telah Di Delete

    Adakah korang secara tidak sengaja memadam fail dari Hard disk? Adakah korang sangat ingin memulihkan fail tersebut kembali? korang tidak perlu panik! Adalah tidak...

    Hacking WiFi!

    Yeah..entry kali ni aku taip khas untuk Melvister (Klik di sini) sebab dia yang request entry ni.. ada yang request untuk hack akaun...

    Mematikan (Shutdown) Komputer Untuk Selama-lamanya!

    Aku yakin korang ingin membalas ke atas perbuatan buruk yang pernah korang terkena sebelum ni pada seseorang,dan dengan sedikit kaedah korang dapat mematikan komputer...

    Apakah Yang Dimaksudkan Sebagai Virus Komputer?

    Apa itu Virus Komputer?  ---> Sebuah program komputer yang berpotensi merosakkan & mampu menyalinkan dirinya sendiri serta menyebabkan kerugian besar bagi fail atau program lain...

    Hack Windows Administrator Password

    Kaedah hack kali ini aku akan menunjukkan cara untuk menetapkan semula password administrator Windows (untuk Win 2000, XP, Vista dan Win 7) pada saat...

    Hack Shoutbox (Shoutmix, C-Box) & Jadi Admin?

    Salam semua...hahaha...hari ni aku nak cerita sikit pasal shoutbox ni..bukan apa, ada beberapa hari yang lepas, aku ada tinggalkan mesej berbunyi lebih kurang macam...

    Ghost Virus

    Hari ni terasa malas sikit nak tulis panjang-panjang lebar.. jadi hari ni aku cuma bagi korang semua link untuk muat turun VIRUS yang sangat dahsyat...

    Mengunci Folder Tanpa Menggunakan Perisian

    Yeah..kali ni aku nak tulis benda yang senang sangat nak buat.. Tips kali ni aku nak bagi korang cara yang mudah untuk mengunci folder (private)...

    Latest articles