More

  Apple Music Bakal Menawarkan Penstriman HiFi

  Strim muzik dengan kualiti HiFi ni memang bukan benda baru, tapi semacam sudah mula nak jadi standard wajib ada pada semua perkhidmatan penstriman muzik.

  TIDAL sudah lama menggunakan kualiti HiFi pada lagu di platform mereka, dan paling menarik sekali mereka juga turut mempunyai kualiti ‘Master‘, iaitu audio berkualiti ‘asli’.

  Baru-baru ini, Spotify ada mengumumkan bahawa plan Spotify HiFi akan ditawarkan lewat tahun 2021 ini. Pengguna Premium akan dapat menaik taraf akaun masing-masing, tetapi barangkali juga dengan harga ‘naik taraf’.

  Dalam satu laporan baru oleh Hits Daily Double, Apple dikatakan akan memperkenalkan satu plan terbaru dengan audio berkualiti CD (lossless/HiFi) untuk bersaing dengan Spotify dan TIDAL.

  Tapi satu perkara yang agak mengejutkan ialah tawaran plan baharu ini akan menggunakan harga lama iaitu $9.99, harga langganan bagi plan standard.

  Dikatakan juga dalam kod iOS beta 14.6, terdapat baris yang merujuk kepada ‘lossless audio’, ‘high-quality stereo streaming’, dan ‘HiFi’ dalam aplikasi Apple Music.

  Sumber: Hits Daily Double

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: