More

  Tukar Pautan Magnet Torrent Kepada Pautan Muat Turun Langsung

  Ada banyak ‘online torrent downloader’ yang boleh digunakan untuk menukar pautan magnet torrent atau fail torrent kepada pautan muat turun langsung. Ini bukan benda baru. Antara yang paling popular semestinya Zbigz.com.

  Tetapi saya tidak mahukan Zbigz.com. Walaupun ada versi percuma, tetapi ia adalah versi percuma yang ‘tidak ikhlas’. Kalau betul kita nak beri kepada seseorang itu barang percuma, berilah dengan seikhlas hati.

  Kelajuan muat turun kalau tak dapat diberikan banyak, dapat cukup laju untuk menyelesaikan muat turun fail sebesar 2-3GB dalam tempoh beberapa minit, sudah lebih dari memadai.

  Seperti ditegaskan di atas, ada banyak pemuat turun fail torrent atas talian. Kalau hendak dicari yang percuma tetapi memuaskan hati, agak sukar juga kerana ‘percuma’ biasanya hadir sekali dengan beberapa kelemahan ketara seperti kelajuan muat turun yang menghampakan.

  Pada kali ini saya ingin kongsikan satu pemuat turun torrent atas talian versi percuma yang berbaloi sekali digunakan. Tidak perlu daftar sebarang akaun, cukup jika anda ada pautan magnet torrent, anda sudah boleh gunakannya tanpa syak dan was-was.

  Apa yang anda perlu lakukan ialah:

  1. Dapatkan dulu pautan atau fail torrent kepada fail yang anda ingin muat turun. Ini tidak semestinya hanya terhad kepada fail video semata. Ia menyokong semua format fail, dan saiznya juga tidak terhad (buat masa ini, belum terdapat tanda-tanda saiz akan dihadkan).

  2. Kemudian, buka laman Webtor. Tampal pautan magnet, atau muat naik fail torrent menggunakan ruangan disediakan.

  3. Kemudian, tunggu sehingga proses penukaran selesai.

  4. Apabila penukaran selesai, anda akan dapat lihat paparan seperti di bawah, sekiranya ia merupakan fail video. Untuk terus memuat turun, anda klik pada ikon yang ditunjukkan oleh anak panah.

  5. Bagi fail video, anda boleh juga memilih untuk terus strim. Kelancaran strim tidak dijamin, kerana faham-faham sajalah ia bergantung kepada jumlah peers juga.

  6. Anda boleh lihat sendiri kelajuan muat turun yang diberikan pada beberapa tangkap layar berikut. Tidak terlalu laju, tetapi tidak pula menghampakan.

  Baiklah, selesai perkongsian saya.

  Barang percuma jangan diharap terlalu tinggi kepadanya.
  Asalkan ada sudah lebih dari mencukupi. Harapnya Webtor kekal tersedia untuk beberapa tahun lagi. Tidak perlu berharap kepada Zbigz.com atau Seedr.cc, kerana di sini ada ‘versi percuma yang ikhlas’.

  Heh.

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: