Tronsmart Apollo Bold: TWS Dengan Pembatalan Kebisingan Aktif Hibrid

True Wireless Stereo (TWS) telah menjadi trend ‘panas’ sejak Apple mengeluarkan AirPods. Tronsmart mengeluarkan earbud sendiri iaitu Onyx Ace empat bulan lalu yang mendapat maklum balas positif dari seluruh dunia.

Syarikat media seperti Forbes mengatakan bahawa “Ia adalah alternatif Apple AirPods.”

Revolusi industri ini mengubah tabiat pengguna. Ketika para pengguna baru membiasakan diri dengan earbud True Wireless, Apple mengumumkan AirPods Pro yang menyokong pembatalan bunyi aktif (Active Noise Cancelling @ ANC). Menurut penyelidikan oleh Tronsmart, pembatalan kebisingan aktif adalah ciri terpenting bagi 36% orang ketika menilai sama ada earbud True Wireless baik atau tidak. Kelahiran AirPods Pro menarik perhatian dunia; malah Sony turut menyertai trend ini. Sebagai syarikat cip TWS terbesar, Qualcomm® juga tidak terkecuali.

Untuk mendapatkan bahagian pasaran, Qualcomm® memilih untuk bekerjasama dengan rakan lama – Tronsmart untuk membuat Apollo Bold. Kali ini, Qualcomm menggunakan cip utamanya iaitu QCC5124 yang belum digunakan dalam mana-mana produk, untuk menghasilkan earbud pembatalan bunyi aktif hibrid pertama dari Tronsmart. Apollo Bold dihasilkan oleh Grandsun, salah satu kilang pemprosesan cip terbesar Qualcomm®.

Menurut Qualcomm®, QCC5124 yang digunakan pada Tronsmart Apollo Bold dapat menyokong pembatalan kebisingan aktif dan pemprosesan isyarat Bluetooth, menjadikan kedua-dua ciri tersebut mencapai prestasi terbaik tanpa gangguan. Sementara model ANC lain di pasaran harus menggunakan dua cip untuk isyarat Bluetooth dan pembatalan bunyi aktif. Tronsmart Apollo Bold direka dengan teknologi pembatalan bunyi hibrid (Feedforward & Feedback) yang dapat membatalkan kebisingan jarak lebar dan sempit untuk mencapai kesan terbaik. Tidak seperti model biasa yang hanya dapat membatalkan kebisingan hingga 25-28dB, Tronsmart Apollo Bold dapat mencapai pembatalan kebisingan hingga 35dB.

Tronsmart Apollo Bold menggunakan teknologi penghantaran isyarat segerak True Wireless™ Stereo Plus untuk memastikan earbud kiri dan kanan menerima isyarat Bluetooth secara serentak. Sebilangan besar earbud TWS termasuk AirPods Pro menggunakan teknologi stereo True Wireless yang mana earbud utama akan menerima isyarat terlebih dahulu dan kemudian dihantar ke earbud lain, menyebabkan berlakunya kelewatan bunyi.

Spesifikasi produk selanjutnya:

• Pemacu graphene yang diubahsuai untuk berfungsi dengan penyahkodan aptX™ untuk kualiti bunyi yang luar biasa.
• Enam mikrofon bersama dengan teknologi cVc memastikan kualiti suara dan panggilan terbaik.
• Antena laser LDS menyediakan sambungan yang kuat.
• Tiga mod penggunaan: ANC, muzik, dan ketelusan, membolehkan pengguna menikmati muzik di mana sahaja pada bila-bila masa.
• Lebih dari 30 jam waktu bermain dengan bekas pengecasan (lebih dari 10 jam untuk sekali cas) dan mempunyai masa pendengaran muzik 6 jam lebih banyak dari AirPods.
• Ciri pengesanan dalam telinga memberikan pengalaman yang lebih selesa.
• Produk canggih ini yang dapat mengalahkan Apple AirPods Pro berharga 46% dari pesaingnya.

Pautan Produk: https://bit.ly/2Of8yTa

Untuk mengucapkan terima kasih kepada semua sokongan pelanggan, Tronsmart menyediakan hadiah pelancaran (tarikh tersedia: 15 Julai-31 Julai) untuk Apollo Bold.

Sila lawati: https://www.tronsmart.com/all-for-music.htm

PR Contact:
Alais Wang
Marketing Director
Tronsmart HQ
[email protected]
+86-755-23603740

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x