Atas Artikel

Malaysia, 22 Mac 2024 — Garmin Malaysia hari ini mengumumkan pemulangan Siri Garmin Run Asia 2024 yang dinanti-nantikan akan berlangsung Oktober ini. Menerima tema ‘From Zero To Hero’, larian ini bertujuan untuk mencabar peserta pada satu lagi larian yang hebat dan menggembirakan yang akan mendorong mereka melepasi zon selesa dan menggalakkan mereka menjalani gaya hidup yang lebih aktif.

Kembali kukuh untuk tahun ketiga, Garmin Run Asia Series 2024 – Malaysia akan diadakan pada 27 Oktober 2024 di Dataran Putrajaya, bermula dari 5 pagi dan seterusnya. Kategori perlumbaan ialah 5km, 10km dan 21km, menampilkan hadiah menarik yang menanti peserta yang menang. Pendaftaran akan bermula dari 25 Mac 2024.

“Siri Garmin Run Asia ialah siri acara larian merentas benua yang merangkumi beberapa bandar di Asia termasuk Kuala Lumpur, Tokyo, Hong Kong, Bangkok, Jakarta, Manila, Ho Chi Minh, Singapura, Taipei. Dengan pengiktirafan di sembilan bandar Asia terkemuka, kami telah menyasarkan untuk mempromosikan budaya berlari, menggalakkan gaya hidup sihat dan memupuk hubungan yang pelbagai di Asia. Kami berbangga menyaksikan keghairahan yang semakin meningkat untuk berlari dan kekal aktif dalam komuniti setempat. Selaras dengan moto kami ‘Beat Yesterday’, kami memperkasakan individu untuk melebihi had mereka dengan setiap larian, tanpa mengira lokasi” kongsi En. Scoppen Lin, Penolong Pengurus Besar, Garmin Asia.

Penggemar larian juga akan mendapat peluang menarik untuk berlari berdampingan dengan duta Garmin untuk siri luar, Alif Satar sambil menyertai larian untuk menceriakan rakan-rakan pelarinya.

“Ketika kami melangkah ke tahun ketiga Siri Garmin Run Asia di Malaysia, kami teruja dengan apa yang akan datang dan dengan Alif bersama kami, kami menjangkakan sambutan positif daripada para peserta. Tahun ini menjanjikan lebih besar, didorong oleh budaya berlari yang semakin meningkat dalam kalangan rakyat Malaysia. Dengan semangat berterusan peminat Malaysia, kami meluaskan lagi jangkauan kami. Di samping larian fizikal kami di Dataran Putrajaya pada bulan Oktober, kami memulakan Larian Maya Garmin Asia pada bulan Ogos, menampilkan kategori 10km dan 21km dalam pendahuluan ke pusingan Malaysia Siri Garmin Run Asia. Semuanya bersedia untuk menjadi perjalanan yang menarik!” tambah Sheena Sim, Ketua Pasukan Pemasaran Garmin Malaysia.

Siri Garmin Run Asia 2024 – Malaysia akan dibuka untuk pendaftaran mulai 25 Mac 2024 kepada pemohon berumur 5 tahun ke atas bagi kategori 5km, 13 tahun ke atas bagi kategori 10km dan 18 tahun ke atas bagi kategori 21km. Peserta di bawah 17 tahun mesti ditemani oleh seorang dewasa berumur 18 tahun ke atas. Larian ini terbuka kepada peserta dari semua bangsa.

Yuran pendaftaran akan bermula dari RM50 untuk kategori 5km untuk jualan kilat 72 jam mulai 25 Mac dan berakhir pada 11:59 malam pada 27 Mac. Senarai penuh yuran pendaftaran di bawah:

KATEGORI JUALAN 72 JAM

25 – 27 MAC

SUPER EARLY BIRD

28 MAC – 3 APR

JUALAN EARLY BIRD

4 APRIL – 31 MEI

TIKET BIASA

1 JUN – 30 SEPT

5KM Terbuka RM50 RM60 RM70 RM75
10KM Terbuka/Veteran RM60 RM70 RM80 RM85
21KM

Terbuka/Veteran

RM80 RM90 RM100 RM105

Nota: Bayaran tidak termasuk Insurans Kemalangan Diri Kumpulan RM4/pax dan Yuran Penghantaran.

Pendaftaran Garmin Asia Virtual Run bermula pada 24 Julai dan berlangsung dari 1 hingga 18 Ogos untuk kedua-dua kategori 10km atau 21km. Penyertaan adalah percuma pada aplikasi Garmin Sports dan eksklusif kepada pengguna Garmin. Butiran lanjut akan diberikan kemudian.

Tahun lepas, Garmin Run Asia 2023 mencatatkan penyertaan lebih 10,000 rakyat Malaysia yang muncul untuk menewaskan pemain terbaik peribadi dan mencabar diri mereka satu langkah pada satu masa. Peserta dapat memecahkan rekod peribadi, memenangi hadiah menarik, menikmati promosi eksklusif pada barang boleh pakai Garmin, dan mengambil bahagian dalam keseronokan di pelbagai gerai penaja acara.

Nantikan maklumat lanjut mengenai Garmin Asia Run Series 2024 di platform media sosial kami. Peserta yang berminat boleh mula mendaftar untuk slot mereka di https://raceroster.com/events/2024/86562/garmin-run-asia-series-2024-malaysia mulai Isnin, 25 Mac 2024.

Kejuruteraan di dalam untuk kehidupan di luar, produk Garmin telah merevolusikan kehidupan untuk pelari, penunggang basikal, perenang dan atlet dari semua peringkat dan kebolehan. Komited untuk membangunkan teknologi yang membantu orang ramai kekal aktif dan meningkatkan prestasi, Garmin percaya setiap hari adalah peluang untuk berinovasi dan peluang untuk mengalahkan semalam. Jenama kecergasan Garmin yang lain termasuk Tacx dan Firstbeat Analytics. Untuk maklumat lanjut, lawati bilik akhbar maya Garmin di garmin.com.my/news/pressroom/ , atau ikuti kami di facebook.com/GarminMalaysia , instagram.com/GarminMalaysia , youtube.com/GarminMalaysiaAsia . atau ikuti pengembaraan kami di Blog Garmin Malaysia .

Bawah Artikel

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments