Atas Artikel

Dinobatkan sebagai ‘Entry-level Groundbreaker’, realme C51 yang baru dilancarkan adalah salah satu telefon pintar yang kelihatan bergaya di kalangan anak muda sejak dilancarkan, meneruskan kejayaan keluarga realme C-series.

Terima kasih kepada siri C yang digemari ramai, realme kembali menjadi tumpuan pada separuh pertama 2023 dengan pertumbuhan tahunan dua angka yang cemerlang pada Q1 (+22%) dan Q2 (+18%), masing-masing, memperoleh tempat duduk dalam lima teratas kelab telefon pintar terlaris. Terutamanya, realme adalah satu-satunya jenama dalam 5 tempat teratas yang mencatatkan pertumbuhan dua angka pada Q2.

Tidak sukar untuk melihat mengapa ia memenangi hati pengguna muda. Daripada mengembara dan menerokai kafe atau restoran baharu hinggalah kepada menghancurkan musuh anda dalam permainan mudah alih, realme C51 ialah keperluan harian yang anda perlukan. Berikut ialah beberapa cara anda boleh memaksimumkan kuasa realme C51 dalam kehidupan harian anda yang indah.

#1 – Tangkap hidangan menggiurkan yang kelihatan terbaik semasa melawat ke kafe

Melawat kafe dan restoran memang menyeronokkan. Dan ia lebih baik apabila gambar foodgram anda tepat. Berikut ialah petua: Pencahayaan yang baik adalah kunci untuk fotografi makanan. Tetapi dengan atau tanpa pencahayaan semula jadi yang baik dan lembut, algoritma AI terbina dalam dalam realme C51 boleh mengimbangi nada dan memberikan foto sentuhan ajaib. Kamera AI 50MP juga membantu mengekalkan butiran yang rumit dan meningkatkan kejelasan hidangan lazat anda yang terbaik untuk dikongsi pada suapan media sosial anda.

Walaupun ia membawa kapasiti bateri 5,000mAh yang biasa dilihat, realme C51 menampilkan pelbagai mod pengoptimuman kuasa seperti Mod Penjimatan Ultra dan Pengoptimuman Bateri Skrin untuk hayat bateri yang tahan lebih lama – sesuai untuk sesi lawatan kafe yang banyak dengan rakan-rakan. Ia juga menyokong Caj SUPERVOOC 33W jika anda mahukan cas semula yang cepat.

#2 – Terokai acara baharu di sekitar bandar

Memandangkan penghujung tahun semakin hampir, mungkin terdapat barisan acara, perhimpunan dan percutian yang menarik menanti anda. Bawa realme C51 bersama anda dan abadikan semua kenangan teras itu dengan gaya. Apabila melakukan perjalanan ke luar, C51, sebagai tambahan kepada penembak utama 50MP, menawarkan pelbagai penapis pra-tetap yang unik – seperti City Street, Sunny Holiday dan Secret Garden – yang meningkatkan pengalaman fotografi anda. Tidak pernah membosankan.

Dirakam pada realme C51 dengan penapis City Street.
Dirakam pada realme C51 dengan penapis Sunny Holiday

Telefon pintar terkini menyokong storan sehingga 128GB, menyimpan kira-kira 28,000 foto. Jika anda mendokumentasikan kehidupan anda dengan lima imej setiap hari, anda boleh menyimpan detik berharga anda sehingga 15 tahun. Anda tidak perlu risau lagi tentang kekurangan ruang untuk foto dan video anda.

#3 – Terlalu asyik menonton K-drama di Netflix

realme C51 mempunyai skrin besar 6.74 inci dengan kadar penyegaran 90Hz dan nisbah skrin ke badan 90.3%, sesuai untuk menonton filem, rancangan dan drama kegemaran anda. Dengan bateri 5,000mAh, anda boleh menstrim video dengan mudah selama lebih daripada 8 jam.

Selain itu, realme C51 menampilkan mod Pembesar Suara UltraBoom yang mendapat volum 150%, menawarkan detik hiburan yang mengasyikkan untuk penggemar filem dan filem.

#4 – Kira langkah anda seperti peminat kecergasan

Sejak wabak Covid-19, lebih ramai anak muda mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat. Kapsul Mini pada realme C51 melengkapkan gaya hidup sihat, kerana pengguna kini boleh melihat berapa banyak langkah yang telah mereka lalui sepanjang hari. Selain kiraan langkah, Kapsul Mini juga mempamerkan status bateri dan penggunaan data.

Kualiti Peringkat Juara 

Seperti barisan siri C yang lain, realme C51 dibuat dengan kualiti peringkat juara. Ia menjanjikan enam piawaian jaminan kualiti, termasuk bateri, kualiti jatuh, persekitaran melampau, keselamatan, senario dan ujian hayat struktur, untuk memastikan peranti boleh bertahan selama bertahun-tahun. C51 telah melepasi 320 ujian ketat, bukti kebolehpercayaan dan ketahanannya.

Berharga RM549, realme C51 didatangkan dengan varian Mint Green dan Carbon Black dan boleh didapati di semua Kedai Jenama realme, pengedar sah dan platform E-Dagang rasmi ( Lazada , Shopee dan kedai TikTok ) .

 

Bawah Artikel

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments