More

  Perkhidmatan VPN Ini Bersetuju Untuk Menyekat BitTorrent Selepas Disaman

  Kalau anda biasa menggunakan Popcorn Time, anda pasti akan mengenali VPN.ht yang menjadi ‘orang tengah’ kepada aplikasi lanun cetak rompak filem itu. Perkhidmatan VPN ini ditawarkan sebagai medium untuk menjadikan trafik BitTorrent aplikasi sebagai ‘anonymous’ di mata pihak berkuasa.

  Tetapi perkara ini tidak lama. Beberapa syarikat perfileman bebas telah membuat pemfailan saman atas akta hak cipta kepada VPN.ht.

  Syarikat² tersebut menuduh penyedia perkhidmatan berkenaan mempromosikan kegiatan cetak rompak kepada pengguna², yang biasanya mengaktifkan VPN di dalam aplikasi Popcorn Time. Alamat IP VPN.ht seringkali dilihat digunakan untuk berkongsi filem² yang telah dicetak rompak.

  Selepas membuat pemfailan kes, para pemegang hak cipta tidak berhenti setakat itu sahaja (cue Capone – Oh No). Mereka memperoleh perintah penahanan sementara yang memerlukan PayPal untuk membekukan aset syarikat operasi VPN.ht iaitu Wicked Technology Limited.

  Bagaimanapun, kedua pihak bersetuju untuk membuat penyelesaian luar mahkamah.

  Sebagai sebahagian daripada perjanjian, perkhidmatan VPN itu bersetuju untuk menyekat kesemua trafik BitTorrent (pada pelayar dari AS) dan mengelog alamat IP pengguna yang mengaktifkan pelayan AS. Kesemua log ini harus disimpan selama satu tahun dan haruslah dapat dihalakan kepada pengguna yang spesifik.

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: