Pembesar Suara Tronsmart Element T6 Mini: Kecil Tetapi Padu!

Sebelum ini saya ada mengguna dan mengulas mengenai Tronsmart Element T6 Plus. Ia adalah pembesar suara premium, berciri TWS, boleh dihubungkan dengan T6 Plus lain bagi memberi kesan bunyi stereo dan kesan lebih mantap.

Terkini, lahirnya Element T6 Mini yang mana bersaiz kecil seperti namanya, tetapi masih padat dengan ciri-ciri yang serupa dengan T6 Plus.

Sebelum kita teruskan, mari kita sama-sama buka kotak dahulu.

Apa yang ada dalam kotaknya?

1x Pembesar Suara Element T6 Mini,
1x Kabel pengecas USB-C,
1x Kabel audio 3.5mm,
1x Tali boleh tanggal,
1x Kad waranti,
1x Manual panduan pengguna.

Pembesar suara bersaiz kecil ini juga bercirikan TWS, di mana ia boleh dihubung dengan satu lagi T6 Mini yang lain bagi mencipta suasana pendengaran stereo.

Apa yang menarik, ia mempunyai pemacu 360 darjah yang mampu memberikan kesan bunyi lebih padu berbanding pembesar suara yang sama saiz dengannya.

Disebabkan saiznya yang kecil juga, ia lebih sesuai dibawa ke mana-mana tanpa rasa terbeban dengan berat ataupun dimensi lebarnya.

Apa yang saya suka tentang T6 Mini?

Pertamanya, ia dicaj dengan USB-C. Betapa mudah nak masukkan pengecasnya, tanpa perlu terbelek-belek.

Kedua, ianya kalis air. Kalau anda memang jenis suka membuat bising di tepi pantai, maka sesuai sangatlah anda bawa ia ke sana. Asal saja jangan sampai ditendang orang sudahlah.

Ketiga, baterinya sangat tahan lama. Kalau mengikut spesikasi, ia dapat memainkan lagu sebanyak 500 buah selama 24 jam. Sepanjang percubaan saya sendiri, memang sukar nak habiskan baterinya sebelum saya terlelap di atas sofa atau katil!

Bermula dari tarikh 5.12.19 hingga 9.12.19, semua pembeli akan mendapat pulangan wang sebanyak 10% untuk setiap pembelian produk Tronsmart.

Anda boleh gunakan kod kupon ini untuk mendapatkan diskaun 10% bagi T6 Mini: 12TRO84D1

Jika anda berminat nak sambar Tronsmart Element T6 Mini, sila hala ke pautan di bawah:

Shopee: https://bit.ly/2RxSFdq
Lazada: https://bit.ly/2Pl2fgU

Sekarang adalah masa paling sesuai kalau anda nak membeli gajet atau produk-produk IT seperti ini kerana masing-masing berebut memberikan diskaun serta pelbagai faedah lain seperti pulangan wang.

Jika Tronsmart Element T6 Plus saya gunakan untuk menonton filem atau drama, Element T6 Mini pula saya gunakan dalam bilik untuk mendengar lagu-lagu kegemaran.

Lagu pertama yang saya mainkan sebaik ia dibuka ialah Coolio – Gangsta’s Paradise.

Bass kedengaran agak punchy, manakala vokal pula jelas tanpa gangguan bunyi dari alat muzik di paras mid-range. Bagi anda yang gemar mendengar lagu-lagu rock atau metal pula, mungkin T6 Mini tidaklah memberi definisi terbaik pada gitar dan rhythm, tetapi paling penting pada saya bunyinya tidak ‘pecah’, dan masih ‘gemersik’ serta merdu.

Lagu seperti Cradle of Filth – From the Cradle to Enslave, masih dapat dilayan dengan baik. Vokal Dani hanya sedikit mendap, tetapi lagu-lagu lain contohnya Dimmu Borgir – Mourning Palace, vokal (Shagrath) kedengaran sangat nyaring sepertimana yang sepatutnya didengar.

Pendek kata, dengan harganya yang lebih murah (selepas diskaun), saiz yang kompak, serta ciri-ciri premium yang disebutkan di atas, saya rasa anda tidak akan berasa hampa menggunakannya.

Saya harap akan ada lebih ramai lagi yang mula meminati produk-produk dari Tronsmart, kerana walaupun adakalanya harga yang ditawarkan adalah lebih mahal berbanding produk dari jenama lain, saya berani katakan bahawa kualitinya menyaingi produk-produk tersebut, sesuai dengan apa yang ditawar pada ciri-ciri gajet keluaran mereka.

Bak kata orang Kuala Kangsar,

“You get what you pay for”.

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x