Sudah terlalu banyak kamera terbang ‘drone’ yang ada dijual di pasaran. Apa yang boleh kami katakan ianya hampir sama dari kebanyakkan yang lain, jika berbeza pun hanyalah pada ciri-ciri tambahan seperti kualiti kamera, ketahanan bateri atau pun setinggi mana ia boleh terbang.

Tapi rekaan drone kali ini memang menarik perhatian kami, revolusi teknologi drone dengan fungsi lebih canggih dari biasa yang pernah kami lihat.


Fly Nixie

Wrist Drone pertama yang akan terbang untuk mengambil gambar anda. Memang cool! Sekali pandang dari segi rekabentuknya sangat mirip seperti gelang tangan wristbands. Lebih ajaib apabila alat ini boleh bertukar menjadi drone dan pada masa yang sama berfungsi sebagai alat yang akan membantu ambil gambar untuk anda.

Omg!

Fly Nixie boleh dikawal melalui telefon pintar, secara langsung menjadikan alat ini lebih menarik untuk digunakan. Buat masa sekarang Fly Nixie masih belum dijual lagi, ia masih lagi di dalam proses ujian dan membuat kemaskini penambahbaikan sebelum ia mula dijual kepada umum.

Anda boleh lihat demo Fly Nixe ini melalui video di bawah:

Fly Nixie bukan drone biasa, tapi juga boleh dipanggil sebagai boomerang drone!
Maklumat lanjut: Fly Nixie