More

  Filem-Filem Sony Yang Akan Memasuki Netflix

  Selain HBO Max, Netflix juga akan menjadi platform pelbagai filem yang ditayangkan di pawagam untuk mendapat tayangan hibrid secara strim melalui perkhidmatan penstriman itu. Bulan lepas, Netflix menandatangani perjanjian bersama Sony untuk strim filem-filem Sony secara eksklusif selepas tayangannya selesai di panggung wayang mulai tahun 2022.

  Perjanjian tersebut dimeterai selama lima tahun, dan hanya terpakai untuk semua filem yang dilepaskan selepas 2022. Ini bererti filem Venom: Let There Be Carnage dan Spider-Man: No Way Home tidak termasuk ke dalam perjanjian ini melainkan sekuelnya.

  Tayangan hibrid menjadi lebih penting terhadap syarikat penerbitan filem terutamanya selepas pandemik melanda dunia dan panggung wayang mula ditutup. Apabila dibuka sekalipun ia tidak dapat menempatkan tempat duduk penuh seperti dulu. Disebabkan itu, tayangan secara strim di rumah (panggung wayang rumah sendiri) mula menjadi kebiasaan dalam norma baharu.

  Bezanya dengan tayangan hibrid secara serentak di HBO Max seperti yang telah kita lihat sebelum ini (contoh: Godzilla vs Kong), tayangan di Netflix akan dilepaskan jauh lebih lewat berbanding kombinasi serentak bersama pawagam.

  Antara filem Sony yang akan ditayangkan di Netflix ialah:

  Escape Room 2

  Dijadual untuk tayangan pada 7 Januari 2022, dan akan memasuki Netflix pada musim luruh tahun yang sama.

  Morbius

  Filem lakonan Jard Leto ini dijadual untuk tayangan pada 21 Januari 2022, dan akan memasuki Netflix pada musim luruh tahun yang sama.

  Uncharted

  Filem lakonan Tom Holland, adaptasi dari permainan popular Uncharted, akan menjengah pawagam pada 18 Februari 2022. Manakala untuk tayangan di Netflix pula adalah menjelang akhir 2022.

  Spider-Man: Into The Spider-Verse 2

  Ini merupakan filem animasi Spider-Man kegemaran saya. Sebuah multiverse komik yang berjaya mendapatkan sekuelnya dan akan ditayangkan di pawagam pada 7 Oktober 2022, dan di Netflix pada musim panas tahun 2023.

  Bullet Train

  Mengisahkan mengenai lima orang pembunuh upahan yang menaiki sebuah ‘bullet train’ bersama dan menyedari bahawa mereka sedang menjalankan tugas yang sama. Bakal ditayangkan dalam tahun 2022, dan menyusul di Netflix sembilan bulan berikutnya.

  Where The Crawdads Sing

  Filem ini masih belum ada tarikh untuk tayangan.

  Masters of the Universe

  Seperti tajuknya, filem ini adalah mengenai superhero He-Man. Filem ini mengalami pelbagai masalah produksi, dan sekiranya tiada aral, tayangan di pawagam akan dilepaskan sekitar tahun 2022, dan masuk ke Netflix pada 2023.

  Venom 3

  Venom: Let There Be Carnage akan dilepaskan untuk tayangan pada 24 September 2021, dan jika ia mendapat kejayaan sama seperti filem asal, ia akan menempah satu lagi sambungan iaitu Venom 3 dan semestinya ia termasuk ke dalam perjanjian antara Sony dan Netflix ini.

  Bad Boys 4

  Filem Bad Boys 4 masih belum ada tarikh untuk tayangan kerana skripnya baru dibangunkan. Sabar, andai ia mendapat tayangan dalam panggung, ke Netflix jua ia akan berakhir.

  Jumanji 4

  Jika kita ambil filem Jumanji yang asal masuk ke dalam kesinambungan, maka filem Jumanji yang seterusnya akan menjadi Jumanji 4. Tetapi pengarahnya iaitu Jake Kasdan sendiri merujuk sekuel sebagai Jumanji 3.

  Apa pun, Welcome to the Jungle dan The Next Level kedua-duanya menerima pelepasan pada bulan Disember (masing-masing 20 Disember 2017 dan 13 Disember 2019).

  Tidaklah lari dari logik akal untuk menganggap bahawa Jumanji keempat ini akan mendapat pelepas pada bulan Disember 2021.

  Arya Putrahttps://omghackers.com/
  A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

  Artikel Terkini

  Artikel Berkaitan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x
  %d bloggers like this: