A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Digi memang suka melancarkan pelan yang ‘cari gaduh’. Sebelum ini, mereka melancar pelan pascabayar 110 dengan ‘4G Unlimited Weekend‘. Setelah saya buat sedikit kajian rambang, ternyata ada sedikit kebenaran kepada pelan tersebut apabila jika digunakan dalam rangkaian 3G, kuota akan mula ‘bergerak’. Tetapi ia akan menjadi data tanpa had apabila berada dalam rangkaian 4G.

Kali ini Digi buat perkara yang sama lagi. Mereka melancarkan addon kepada pelan prabayar sedia ada iaitu ‘Unlimited Passes’, dengan harga bermula dari RM1, hinggalah kepada RM8 untuk sehari.

Biar saya terangkan secara mudah faham.

Unlimited Passes RM1 memberikan pilihan kepada pelanggan sama ada mahu menonton video, bersosial di Facebook, atau panggilan suara dan video tanpa had.

Pass RM3 membenarkan pelanggan memilih data internet tanpa had atau panggilan suara tanpa had sesama rangkaian Digi.

Manakala pass RM8 pula membenarkan pelanggan memilih sama ada mahu data internet tanpa had, atau panggilan tanpa had ke semua rangkaian.

Bagi pass RM1 dan RM3, data tanpa had dinikmati dengan kelajuan 512kbps sahaja. Jika anda lebih berminat untuk internet berkelajuan tinggi, maka pass RM8 adalah lebih sesuai.

Berdasarkan kepada beberapa sumber dari para pengguna, ‘tanpa had’ yang diiklankan tertanya masih mempunyai hadnya iaitu 10GB bagi data dan 1000 minit bagi panggilan suara.