Anonymous Malaysia Sekali Lagi Mengeluarkan Amaran

Tangkap layar dari Facebook.

Nampaknya kumpulan hacktivist tempatan, Anonymous Malaysia bukan hanya sekadar mengeluarkan pakej video yang lepas untuk menggertak. Sebaliknya mereka kelihatan merancang sesuatu yang lebih besar.

Pakej video terbaru dikeluarkan hari ini, sambil Istana Negara turut di-tag dalam pos berkenaan.

Dalam video tersebut, Anonymous Malaysia menyatakan penipu (scammers) semakin berleluasa. Mereka melakukan penipuan melalui emel, panggilan telefon, SMS, WhatsApp, dan media sosial.

Daripada apa yang kami fahami, mereka ingin menyatakan mengenai sindiket Macau Scam, seperti yang selalu kami war-warkan di halaman OMG Hackers.

Mereka menyalahkan penyedia perkhidmatan peribadi dan data dari sektor kerajaan yang bocor, ataupun telah digodam sebagai punca (root cause) kepada membiaknya golongan penipu dalam talian.

Mereka juga menyatakan tentang isu rasuah, menyebabkan pesalah terlepas dari hukuman. Kenyataan tersebut melibatkan pelbagai penjawat awam dari berbagai jabatan dan pegawai gred tinggi yang menurut mereka mendiamkan perkara ini.

Paling penting, mereka ada menyebut “We know who you are!”

Apakah yang akan mereka lakukan selepas ini?

Anda boleh tonton pakej video terbaru pada ruang video di bawah.

*Sila ke pautan ini sekiranya video tidak keluar: Anonymous Malaysia.

Arya Putra
Arya Putrahttps://omghackers.com/
A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Artikel Terkini

spot_imgspot_img

Artikel Berkaitan

Apa pendapat anda?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
spot_imgspot_img
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x