AMP Ads
Mobile Ads
Home Media Linksys MR8300 Tri-Band Gaming Mesh Router: Router Untuk ‘Gamers’!

Linksys MR8300 Tri-Band Gaming Mesh Router: Router Untuk ‘Gamers’!

0
Mobile Ads

• MR8300 memenuhi permintaan pengguna semakin meningkat yang mahukan permainan mudah alih lebih lancar dan pengalaman hiburan 4K di kediaman
• Penghala menunjukkan 93% masa ping (rangkaian kependaman) lebih rendah daripada produk pesaing dalam persekitaran berbilang pengguna

KUALA LUMPUR – November 13, 2019Linksys®, segmen kediaman yang terhubung bersama entiti yang baharu bergabung, Belkin International dan Foxconn Interconnect Technology (FIT), hari ini mengumumkan pelancaran Linksys MR8300 Max-Stream Tri-Band Gaming Mesh WiFi AC2200 Router di Malaysia.

MR8300 adalah penghala berprestasi tinggi yang menyampaikan kelajuan sehingga 2.2 Gbps dan sesuai untuk kediaman yang memerlukan jalur lebar yang kukuh untuk hiburan dan permainan mudah alih puncak. Penghala ini dikuasakan oleh prosesor 716 MHz quad-core yang meningkatkan prestasi rangkaian keseluruhan lebih pantas berwayar, wayarles, dan kelajuan WAN kepada LAN.

Di dalam ujian penanda aras Tolly, prestasi MR8300 sekurang-kurangnya 71% lebih baik daripada penghala pesaing dalam persekitaran dunia sebenar sesak yang terdiri daripada enam permainan telefon bimbit pelanggan dan 21 lagi peranti aktif (dan tanpa tujuan) yang telah disambungkan kepada penghala diuji. MR8300 mencapai purata masa ping 7.3ms berbanding penghala pesaing lain sewaktu ia sesak dengan pelanggan permainan mudah alih dan trafik aplikasi latar belakang. Bagi hiburan, MU-MIMO dan teknologi Beamforming juga bertujuan memastikan bahawa peranti berprestasi tinggi seperti TV pintar, komputer riba dan telefon – boleh sambung ke Internet melalui saluran WiFi yang diperuntukkan dan pantas.

“Asia Pasifik menyumbang 47% pegangan pasaran permainan mudah alih global dan dijangka menjana lebih $72.2 bilion menjelang akhir 2019. Dengan jumlah itu yang dijangka berkembang setiap tahun, Linksys bersedia untuk memperkenalkan penyelesaian rangkaian bersesuaian dengan permintaan pengguna.” kata Jenny Ng, Pengurus Besar bagi Asia. “MR8300 adalah penghala hibrid yang menggabungkan ciri prestasi tinggi daripada siri Max-Stream kami dengan Intelligent Mesh daripada Linksys Velop Mesh WiFi System yang memenangi anugerah dan diterima baik di peringkat global.”

“Pasaran permainan mudah alih Malaysia berkembang pesat. Menurut Statista, NewZoo dan ChartBoost, dianggarkan bahawa pada tahun 2018, lebih empat juta pemain menyumbang kepada pendapatan sebanyak AS$54 juta – lebih separuh daripada AS$100 juta pasaran permainan keseluruhan Amerika Syarikat. Sektor ini akan berkembang lebih jauh kerana ia dijangka menigkat nsebanyak 16.9 peratus tahun ini.” kata Echo Leong, Pengurus Pembangunan Perniagaan, Linksys Malaysia. “Dengan peningkatan pemain permainan mudah alih yang santai di Malaysia, pengguna kini boleh merasai pengalaman perayauan WiFi yang lancar di dalam rumah di samping bermain permainan dalam masa sebenar tanpa bersusah payah menukar nama rangkaian. Selain itu, MR8300 Tri-Band Gaming Mesh Router, yang dilengkapkan dengan dua 5GHz radio membolehkan anda untuk melakukan penstriman video, dengan masa ping yang lebih rendah walaupun mempunyai berbilang pengguna yang disambungkan kepada rangkaian Wi-Fi yang sama.

Menikmati perayauan lancar sambil bermain permainan mudah alih menerusi Teknologi Linksys Intelligent Mesh

Penghala Linksys MR8300 dihasilkan dengan Teknologi Linksys Intelligent Mesh dan pengguna mempunyai fleksibiliti untuk meningkatkan liputan WiFi di dalam kediaman mereka dengan menambah nod Velop™ ke dalam sistem.

• Atur-Sendiri – MR8300 dan nod Velop™ bekerjasama untuk menampung mana-mana pelan bangunan dan jejak WiFi

• Optimum-Sendiri – Frekuensi WiFi dan saluran disesuaikan berdasarkan tabiat WiFi anda

• Pulih-Sendiri – Jika nod kehilangan kuasa atau sambungan kepada sistem, nod selebihnya mewujudkan semula sambungan kepada satu sama lain dan internet

• Satu Jaringan – Menyokong satu nama rangkaian dan kata laluan, satu login admin, satu antara muka untuk pengurusan dan pemantauan, dan satu rangkaian tetamu untuk seisi rumah

• Perayauan Lancar bagi permainan keseluruhan kediaman – Apabila anda menambah satu atau lebih nod Velop™ kepada MR8300, ia akan berkomunikasi di antara satu sama lain untuk membentuk rangkaian wayarles bersatu tunggal.

MR8300 AC2200 Router mempunyai satu set kukuh menawarkan kemajuan:

Technical SpecificationDetails
Tri-Band AC2200• Empat antena tetap luaran dengan amplifier berkuasa tinggi
• WiFi AC2200 867 Gbps (2 – 5 GHz) + 400 Mbps (2.4 GHz)* dengan MU-MIMO
• 5 GHz radio - 867 Mbps*
• 2.4 GHz radio - 400 Mbps*
Pemproses & Memori• 716 MHz Quad Core
• 256 MB Flash dan 512 MB SD RAM
Sambungan WAN dan LAN• 5 Gigabit Ethernet Ports
• 1x WAN
• 4x LAN
Keselamatan• WPA2/WPA-Mixed, WPA2-Personal
Integrasi Wtfast
(6-bulan akses Premium)
• 6 bulan PERCUMA keahlian wtfast
• wtfast menghapuskan kelembapan dengan mengoptimumkan trafik permainan anda melalui rangkaian permainan swasta terbesar di dunia
• Menerima akses tanpa had PERCUMA meliputi PC Game Launchpad dengan sokongan lebih 1000 permainan dalam talian
Linksys Shield• Linksys Shield adalah perkhidmatan perisian langganan premium bagi pengguna untuk menghalang kandungan/kategori yang tidak diingini dan menyediakan lapisan tambahan perlindungan digital protection bagi peranti anda dan keluarga yang terhubung.
• Pengguna mempunyai keupayaan untuk menetapkan dasar terperinci bagi memastikan orang yang tersayang dan anak-anak mereka selamat di dunia digital
• Maklumat Linksys Shield firmware akan dikeluarkan bagi MR8300 pada Q1 2020

Harga & Ketersediaan

TMR8300 Max-Stream Tri-Band Gaming Mesh WiFi AC2200 Router kini boleh didapati pada cadangan harga runcit sebanyak RM799 di peruncit yang sah.

Mengenai Belkin International

Pada 2018, Foxconn Interconnect Technology bergabung dengan Belkin International (Belkin®, Linksys®, Wemo®, Phyn®) untuk mencipta pemimpin elektronik pengguna global. Hari ini, kumpulan ini menghubungkan orang ramai dengan teknologi di kediaman, tempat kerja dan di mana sahaja meliputi aksesori (“Benda Terhubung” – jenama Belkin) dan kediaman pintar (“Kediaman Terhubung” – Linksys, Wemo dan jenama Phyn) pasaran.

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version