AMP Ads
Mobile Ads
Home Berita Garmin Malaysia Dan MyFundAction Menderma Lebih RM30,000 Kepada Mangsa Banjir

Garmin Malaysia Dan MyFundAction Menderma Lebih RM30,000 Kepada Mangsa Banjir

0
Mobile Ads

Kuala Lumpur, Malaysia, 17 Januari 2022 – Garmin Malaysia bergabung tenaga dengan MyFundAction, sebuah pertubuhan amal yang dikendalikan belia, dalam menyediakan barangan keperluan bernilai RM 36,551.90 untuk menyara 45 keluarga yang terjejas akibat bencana banjir baru-baru ini. Perkongsian itu mewakili usaha gabungan dalam dua bidang. Garmin Malaysia bertanggungjawab menyediakan kotak barangan keperluan seperti makanan kering, selimut, lampin dan kit ujian COVID-19 sementara MyFundAction bertindak untuk menghantarnya kepada keluarga yang memerlukan.

“Di Garmin Malaysia, kami mengagumi belas ihsan belia yang berusaha dengan cara mereka sendiri untuk membantu rakyat Malaysia melalui usaha menyelamat, sumbangan, pembersihan dan aktivis media sosial. Garmin berbangga untuk bekerjasama dengan MyFundAction dan menjadi sebahagian daripada usaha besar ini untuk menawarkan sokongan tulen supaya mereka yang terjejas oleh banjir diingatkan bahawa mereka tidak bersendirian.” Kata Ivan Ong, Pengurus Besar untuk Aeco Technologies, pengedar rasmi Garmin Malaysia.

“Perkongsian antara Garmin Malaysia dan MyFundAction berusaha untuk menambah baik kualiti hidup mangsa dalam tempoh yang mencabar ini. Kami menghabiskan musim cuti menjelang akhir tahun untuk memastikan bahawa mereka boleh memulakan tahun baru dengan keperluan asas mereka dijaga dan ia tidak berakhir di sini.” Kata Siti Aisyah Shahid, Ketua Pegawai Operasi MyfundAction.

Semua item yang disumbangkan oleh Garmin adalah berdasarkan permintaan MyFundAction untuk keperluan asas yang paling dicari. Sehingga hari ini, pertubuhan itu masih mencari dana untuk bekalan makanan asas, kit kebersihan dan pek sedia untuk dimakan. Sila rujuk Kempen Bantuan Kecemasan Banjir mereka untuk menderma.

Perkongsian ini adalah sebahagian daripada usaha Garmin untuk meningkatkan kesedaran tentang kesan bencana banjir sambil berada di barisan hadapan dalam memberikan sokongan. Pada masa hadapan, Garmin Malaysia akan meneruskan menganjurkan inisiatif yang sama untuk meluaskan lagi sempadannya dalam memperjuangkan muhibah.

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version