realme Mengumumkan Pelancaran Global realme GT3: Melancarkan Kuasa
AMP Ads
Mobile Ads
Home Berita Siaran Akhbar realme Mengumumkan Pelancaran Global realme GT3: Melancarkan Kuasa Pengecasan Terpantas di Dunia...

realme Mengumumkan Pelancaran Global realme GT3: Melancarkan Kuasa Pengecasan Terpantas di Dunia 240W

0
Mobile Ads

Kuala Lumpur, Malaysia, 28 Februari 2023 – realme, jenama telefon pintar yang paling pesat berkembang di dunia, mengumumkan pada Kongres Dunia Mudah Alih 2023 pelancaran global realme GT3 – peneraju kelajuan generasi akan datang dengan pengecasan pantas 240W yang pertama di dunia dihasilkan secara besar-besaran .

Bermula generasi pertama, Realme GT Series telah mewakili inovasi teknologi realme yang paling canggih, daripada reka bentuk beg pakaian yang mengagumkan pada GT Master Series kepada realme premium premium GT2 Pro Series, dan kini pemutus had laju – realme GT3 .

“realme diasaskan dengan semangat Dare to Leap dan misi memperkasakan generasi muda dengan teknologi dan reka bentuk lompat ke hadapan.” Chase Xu, Naib Presiden realme dan Presiden Pemasaran Global realme, menyatakan: “Memasuki tahun ke-5, realme mengambil lonjakan yang lebih besar ke hadapan dengan menjadi jenama pertama yang menembusi siling kaca industri. Ia menunjukkan komitmen realme untuk menambah baik kami kehadiran pasaran melalui teknologi inovatif dan hubungan yang lebih baik dengan khalayak muda kami.”

240W: Piawaian Pengecasan Tertinggi di Dunia

240W bermakna lebih daripada sekadar kelajuan pengecasan pantas yang membara; Ia juga mewakili kuasa pengecasan terpantas yang pernah dihasilkan secara besar-besaran di pasaran dan kuasa pengecasan maksimum yang mungkin di bawah piawaian USB-C. Bersama-sama ia menjadikan 240W standard pengecasan tertinggi di dunia.

Dari segi pengalaman pengguna, 240W adalah jawapan muktamad kepada kebimbangan bateri. Ia mempercepatkan pengecasan telefon pintar kepada beberapa minit dan juga saat. Menggunakan kuasa pengecasan 240W, ia hanya mengambil masa 80 saat untuk mengecas realme GT3 kepada kapasiti 20%. Ia hanya mengambil masa 9 minit dan 30 saat untuk mengecas sepenuhnya bateri 4600mAh peranti.

 Inovasi Bateri dan Pengecasan sepenuhnya

Sebagai jenama pertama dalam industri yang menghasilkan pengecasan pantas 240W secara besar-besaran, realme telah mencapai inovasi sepenuhnya dalam segala-galanya daripada pengecasan keselamatan kepada jangka hayat bateri dan kepada keserasian aksesori.

  • Teknologi pengecasan pertama tiga industri. Bermula dengan seni bina pengecasan, realme GT3 mempunyai tiga set cip pengecasan maksimum untuk dicas pada masa yang sama, menghasilkan kecekapan pemindahan 98.5% yang dipertingkatkan semasa pengecasan. Selain itu, realme GT3 didatangkan dengan kabel pengecasan 12A tersuai. Kabel 12A ultra-pantas menyediakan arus pengecasan tertinggi dalam industri. Tambahan pula, realme menyediakan teknologi pengecasan GaN dwi, yang termasuk cipset GaN hujung ke hujung dalam kedua-dua telefon dan penyesuai. Akibatnya, walaupun mempunyai 60% lebih kuasa yang tersedia, penyesuai 240W adalah lebih kecil daripada penyesuai 150W.
  • Keselamatan Pengecasan Maksimum. Salah satu cabaran paling sukar untuk pengecasan kuasa tinggi ialah kawalan suhu. Realme GT3 dilengkapi dengan sistem penyejukan cecair VC bersaiz 6580mm2 yang meliputi 61.5% bateri dan memastikan pelesapan haba yang cekap. Untuk memastikan keselamatan pengecasan maksimum, realme GT3 turut menyertakan reka bentuk kalis api PS3, 13 penderia suhu dan 60 lapisan perlindungan keselamatan. TÜV Rheinland juga telah memperakui realme GT3 untuk sistem pengecasan pantas yang selamat, menjadikannya produk pertama dengan pengecasan pantas 200W atau lebih tinggi untuk menerima pensijilan.
  • Bateri Tanpa Risau Tahan Lama. Menurut ujian makmal dalaman, realme GT3 mempunyai jangka hayat 80% selepas lebih 1600 kitaran pengecasan dengan 240W didayakan, iaitu lebih daripada dua kali ganda standard industri 80% kesihatan bateri selepas 800 kitaran pengecasan. GT3 juga menggunakan pengecasan pintar, yang mengesan status pengguna dan menukar status pengecasan kepada mod perjalanan, mod tidur atau mod dalam kereta. Bukan sahaja telefon boleh dihidupkan secara pintar, tetapi ia juga membantu untuk memelihara kesihatan bateri dan mengelakkan pengecasan berlebihan.

Reka Bentuk Antara Muka Nadi: Bayangkan semula Interaksi Telefon Pintar

Selain daripada 240W yang luar biasa, realme GT3 mendorong reka bentuk telefon pintar ke tahap yang lebih tinggi. Realme GT3 mempunyai tetingkap lut sinar di sebelah modul kamera. Pengguna akan menemui deko chipset yang digilap, set cip NFC dan Sistem Antara Muka Pulse yang inovatif dengan cincin pencahayaan RGB berbentuk C di dalamnya.

Mengambil inspirasi daripada telefon bimbit permainan, Reka Bentuk Antara Muka Nadi realme GT3 memaparkan kesan cahaya yang berbeza bergantung pada status telefon. Sebagai contoh, apabila telefon dicas 20%, ia akan memaparkan kesan cahaya pernafasan merah; apabila ia dicas kepada 21%-100%, ia akan memaparkan kesan cahaya pernafasan ungu; dan apabila ia dicas sepenuhnya, lampu ungu akan sentiasa menyala. Apabila ada panggilan masuk, lampu berkelip dengan cepat. Semasa menerima pemberitahuan, sistem pencahayaan akan memaparkan warna putih; untuk kira detik 10 saat sebelum mengambil foto, telefon akan memaparkan pancaran warna biru, putih dan oren.

Sistem Antara Muka Pulse sangat boleh diperibadikan, menambahkan elemen yang menyeronokkan dan interaktif pada telefon. Pergi ke tetapan > kertas dinding & reka bentuk > cahaya pernafasan, pengguna boleh memilih daripada 25 rona warna, 2 jenis irama dan 5 mod kelajuan pencahayaan untuk gaya yang diperibadikan.

Daripada Pempopularisasi kepada Peneraju Industri

realme terkenal kerana menyediakan teknologi termaju kepada pengguna muda. Teknologi pengecasan pantas tidak berbeza. Dengan realme X7, realme ialah jenama pertama yang memperkenalkan 65W kepada titik harga pertengahan pada tahun 2020. Dengan GT Neo3, realme mengeluarkan kelajuan pengecasan terpantas di dunia sebanyak 150W pada tahun 2022. Dan kini, dengan realme GT3, realme sedang menetapkan piawaian baharu dengan kuasa pengecasan maksimum peneraju industri sebanyak 240W. realme telah berkembang daripada pendemokrasi kepada pemisah kepada pemecah had industri.

Selain daripada sentiasa mencari kemajuan teknologi, realme juga mendemokrasikan pengecasan pantas di semua titik harga. Counterpoint meletakkan realme pertama dalam penembusan pengecasan pantas untuk portfolio produk dalam julat harga pertengahan hingga tinggi ($250-$399). realme juga mencapai kadar penembusan pengecasan pantas sehingga 85% dalam portfolio produk di bawah $250. realme berhasrat untuk mendemokrasikan pengecasan pantas dengan lebih jauh dengan mengumumkan semasa pelancaran globalnya bahawa 90% daripada portfolio produk globalnya pada 2023 akan menyertakan pengecasan pantas 33W atau lebih tinggi.

 Realme GT3 hadir dalam pelbagai pilihan varian storan untuk dipilih, termasuk 8+128GB , 12+256GB , 16+256GB , 16+512GB dan varian 16+1TB istimewa . Tersedia dalam dua pilihan warna Pulse White dan Booster Black , harga runcit yang disyorkan global untuk realme GT3 akan bermula dari $649 .

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version