Adsense
Utama Ulasan Produk dan Gajet Ulasan: Audra Internet Business Security

Ulasan: Audra Internet Business Security

0

Jika anda seorang pengurus pejabat tentunya anda risau tentang serangan malware dan juga soal produktiviti di pejabat anda.

Audra ialah sejenis peranti ekosistem yang berfungsi untuk mengawal dan menjamin keselamatan internet rumah dan pejabat dengan menetapkan aturan anda sendiri. Peranti Audra juga memberi anda kawalan untuk menetapkan peraturan sepenuhnya kawalan pada ibu bapa di rumah atau pengurusan produktiviti di tempat kerja.

Spesifikasi

Model: Audra Internet Business Security
Teknologi: Peranti Kelestarian Digital Audra
Input: AC 100-240V, 50-60Hz, 2.4A (Maksimum)
Output: 9 V – 1 A
Kuasa total: 90W
Material: Besi warna Hitam
Dimensi: 6.50cm*17.50cm*28cm
Berat: 0.95 kg
Warna: Hitam
Persijilan: CE, FCC, RoHS

Apa yang akan anda dapat dalam kotak?

1 Peranti Audra

1 Kabel Penyalur Kuasa

1 Kabel Internet

1 Manual Pantas Pengguna

Reka Bentuk Dan Fungsinya

Secara amnya peranti ini agak berat dan besar juga. Mempunyai 1 sambungan WAN dan juga 4 Sambungan LAN. Apa yang pastinya peranti ini mampu menyokong sehingga 100Mbps. Peranti ini didatangkan sekali dengan plan langganan selama setahun oleh pengurusan Audra.

Aplikasi Pengurusan Audra membolehkan anda mengurus rangkaian peranti Audra anda di pejabat dan juga dirumah. Anda boleh menyambung dan mengurus semua aspek peraturan penggunaan internet pejabat dari mana saja di dunia dari jauh dengan Aplikasi Pengurusan Audra.

Pada saya, peranti ini agak mudah dipasang dan cara penyambungan ke internet agak begitu mudah dan senang. Sambungkan sahaja peranti internet anda ke peranti Audra, kemudian log masuk secara dalaman. ( Ada dalam manual pantas ).

Audra menyokong sepenuhnya TM UNIFI dan juga MAXIS. Tetapi jangan risau jika anda menggunakan penyedia perkhidmatan internet yang lain kerana peranti ini masih menyokong mana-mana penyedia perkhidmatan lain asalkan sambungan internet bersambung di dalam peranti Audra ini.

Penetapan pada peranti ini juga terdapat kawalan LAN automatik, set masa dan juga kemas kini firmware. Satu ciri menarik yang ada pada peranti ini ialah anda boleh mencegah daripada berlakunya serangan DDoS.

Mudah bukan? Tetapi ini baru sambungan dalaman. Untuk log masuk ke dashboard, anda perlu log keluar terlebih dahulu dan lancarkan pelayar web anda ke pautan http://manage.audra.io.

Di sini anda boleh nampak senarai peranti aktif yang berada di rumah anda.

Apa yang menariknya, peranti Audra memaparkan juga berapa penggunaan internet anda selama harian dan juga bulanan.

Hebat bukan? bukan itu sahaja. Paling menarik anda boleh tetapkan pada peranti yang bersambung itu.

Konklusi

Peranti ini sesuai digunakan pada pejabat kerana ia dapat meningkatkan produktiviti pekerja yang menggunakan internet. Secara tidak langsung, pengurus pejabat tidak perlu risau akan bahaya dan ancaman dari dalam internet itu sendiri.

Anda yang berminat bolehlah membeli Audra Business ini anda boleh gunakan pautan di bawah:

>>> 11 Street: Audra Business 11 Street

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version