Typhoon TV: Satu Lagi Klon Dan Pengganti Terrarium TV
AMP Ads
Mobile Ads
Home Ulasan Aplikasi Typhoon TV: Satu Lagi Klon Dan Pengganti Terrarium TV

Typhoon TV: Satu Lagi Klon Dan Pengganti Terrarium TV

0
Mobile Ads

Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com.

Semalam kita baru sahaja berkenalan dengan UnlockMyTTV, yang merupakan klon atau fork kepada Terrarium TV.Kali ini kita cuba lihat pula aplikasi yang bernama Typhoon TV ini.

Typhoon TV juga ialah sebuah bentuk fork kepada Terrarium TV. Kalau dilihat kepada paparan antaramukanya dengan UnlockMyTTV, tidak banyak perbezaan yang dapat dirungkai.

Ini lebih ketara lagi jika anda membuka pada bahagian tetapannya.

Bagaikan kembar seiras, jika ada beza pun tidak begitu signifikan.

Satu perbezaan yang mungkin membolehkan pengguna menjadi lebih yakin dengan rilisan UnlockMyTV berbanding Typhoon TV ialah ia mempunyai pilihan ‘Force-Update Download’ – yang bila diklik akan membawa anda kepada pautan ini: UnlockMyTTV  – App Release.

Ini memudahkan pengguna untuk mendapatkan versi paling baru tanpa perlu tercari-cari di mana sumber ‘rasminya’, tidak seperti Typhoon TV yang mana fail apknya tersebar luas di merata-rata.

Pun begitu, disebabkan ia dibuat semula dari kod Terrarium TV, yang berubah hanyalah logo, dan juga pengiklanan, yang tampaknya tidak kelihatan pada kedua-dua klon ini (atau, mungkin apk Typhoon TV yang saya muat turun ini sudah terlebih awal dibuang iklannya? Lihat pada tangkap layar berikut).

Sama seperti aplikasi asal, kedua-dua menggunakan scraper/crawler, yang akan mencari pautan video tersedia dalam laman-laman pengehos seperti Google Drive, dan sebagainya lagi.

Setakat yang saya telah cuba, tiada masalah atau isu dalam memainkan video-video pada pautan yang telah disenaraikan. Pada pandangan saya, aplikasi seperti ini adalah ‘Kodi’ yang telah dipermudahkan.

Tak perlu lagi anda cari addon, pasangkan pelbagai addon terlebih dahulu, sebelum dapat menikmati kandungan media yang diingini.

Secara keseluruhan, jika selepas ini UnlockMyTTV pula ‘bungkus ikat tepi’ atau gulung tikar, anda boleh jadikan Typhoon TV sebagai sandaran, atau sebaliknya juga.

Saya tidak berani jamin akan ada pengganti demi pengganti selepas satu demi satu aplikasi telah jatuh silih berganti, namun satu perkara yang pasti, dunia penstriman tidak akan senantiasa sunyi.

Muat turun apk: Typhoon TV.

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version