Adsense
Utama Tips Dan Tutorial Android Solid Explorer File Manager Versi Stabil 2.0.0 Dilepaskan

Solid Explorer File Manager Versi Stabil 2.0.0 Dilepaskan

0
Solid Explorer ialah pengurus fail untuk Android yang mempunyai pelbagai ciri (ayat tipikal lah). Setakat ini rating dari Google Play Store untuk Solid Explorer ialah 4.9. Akan datang mungkin akan turun sedikit, namun saya boleh jamin rating ini akan kekal tinggi untuk tempoh masa yang lama.

Apa yang menjadikan Solid Explorer menyerlah berbanding yang lain? Selain Material Design, Solid Explorer juga kaya dengan ciri pengubahsuaian (customization) yang sememangnya ‘kena’ dengan jiwa para pengguna termaju.

Ia mempunyai 2 panel bebas yang masing-masing bertindak sebagai pengurus fail sebelah-menyebelah. Juga punyai ciri Root, plugin, sokongan simpanan awan, dan pelbagai lagi ciri yang tak mampu ditulis ringkas.

Kini Solid Explorer telah mencapai versi stabil 2.0 setelah sekian lama berada dalam fasa beta. Ia dilepaskan kepada pengguna secara rasmi melalui Google Play Store semalam dan menerima reviu positif dari pengguna.

Kalau ada satu aplikasi pengurus fail yang berbaloi untuk dibeli, tak usah pandang kepada aplikasi lain lagi. Inilah satu-satunya pengurus fail yang lancar, pantas, mempunyai reka bentuk yang ‘sedap mata memandang’, boleh diubahsuai paparan antaramukanya melalui tema, terdapat ikon yang boleh dimuat turun dan…

Apa kata anda cuba sendiri : Solid Explorer File Manager

Exit mobile version