Radio dan Speaker Bluetooth Dalam Satu Untuk Dibawa 'Outdoor'
AMP Ads
Mobile Ads
Home Ulasan Produk dan Gajet Radio dan Speaker Bluetooth Dalam Satu Untuk Dibawa ‘Outdoor’

Radio dan Speaker Bluetooth Dalam Satu Untuk Dibawa ‘Outdoor’

0
Mobile Ads

Terkejut juga saya masa guna radio/speaker mudah alih dari Audiobox ni.

Audiobox 2GO-RDO 20 adalah sebuah speaker bluetooth dengan fungsi radio dan pengecasan solar. Sesuai untuk dibawa ke perkhemahan atau hiking. Secara jujurnya, saya tak jangka fungsi radio pada speaker ini akan berfungsi dengan baik. Yelah, kalau speaker bluetooth letak fungsi radio, biasanya hanya sekadar hiasan dan kuasa tarik siaran memang lemah. Speaker bluetooth SonicGear sendiri pun tidak terkecuali.

Sebab itulah lama juga saya peram produk ni sebelum review. Hari ni saya bawa keluar sebab rancangnya nanti nak bawa satu speaker untuk aktiviti luar. Pandang pertama, sangat baik!

Yang paling best bagi saya, ialah kuasa menarik siaran radionya. Walau di tempat saya ini siaran radio agak lemah, tapi dengan 2GO-RDO 20 ini, banyak siaran dapat dicapai. Dengan hanya satu butang, ia akan mencari kesemua siaran terlebih dahulu dan simpan dalam memori. Kemudian, anda boleh memilih antara stesen radio. Kekurangan di sini ialah tiada penunjuk stesen radio dan tombol analog untuk menala frekuensi radio.

Fungsi bluetooth juga cemerlang, senang dipadankan dengan telefon tanpa sebarang masalah. Bunyi dihasilkan dari dua unit pemacu pembesar suara. Ia juga dilengkapi mikrofon untuk menjawab panggilan.

Fungsi lain yang ada adalah sebiji mentol LED yang boleh digunakan sebagai lampu suluh. Ia tidak akan boleh digunakan untuk menyuluh jalan di dalam gelap, tapi berfungsi baik jika anda sekadar ingin mencari barang di dalam beg atau dalam khemah yang gelap.

Anda juga boleh memainkan lagu dari USB dan kad mikro SD. Sekali lagi, SonicGear memilih untuk menggunakan mikro USB sebagai lubang pengecas. Bummer.

Kesimpulannya, sebuah speaker bluetooth dan radio yang sangat sesuai dibawa bersama ketika aktiviti sukan lasak dan aktiviti luar. Ia boleh dicas dengan tenaga solar, menyokong bluetooth untuk memainkan lagu dari telefon anda, menyokong USB dan kad memori serta memiliki kuasa tarikan frekuensi radio yang kuat. Saiznya yang kecil, rekaan yang minimalistik dengan berat yang ringan sangat memudahkan.

Sokong syarikat tempatan, beli di Shopee Mall rasmi SonicGear Malaysia.

2GO-RDO 20:

Shopee (RM49)

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version