AMP Ads
Mobile Ads
Home Pilihan OMG Projek Montauk: Eksperimentasi Misteri, Merentasi Masa, Dan Kawalan Minda

Projek Montauk: Eksperimentasi Misteri, Merentasi Masa, Dan Kawalan Minda

2
Mobile Ads

Pada artikel lepas, kami telah menulis tentang Projek MKULTRA. Ya, kali ini kami menulis tentang satu projek yang berjalan ketika projek MKULTRA iaitu Projek MONTAUK.

Pada asalnya projek ini berasaskan kepada Projek Philadelphia (juga dikenali sebagai Projek Pelangi) adalah percubaan tentera laut pada bulan Oktober 1943 di mana kapal pemusnah yang mengawal USS Eldridge tidak kelihatan dalam radar. Dikatakan dalam sejarah, Kapal itu juga dihantar ke pelabuhan lebih dari 200 batu jauhnya, dan muncul semula ke tempat asal selepas 10 saat. Pada bulan tersebut juga, tentera Amerika Syarikat telah melakukan ujian rahsia pada kapal tentera laut di Philadelphia, Pennsylvania, untuk mencari cara untuk menghilangkan pergerakan kapal pada radar tentera Nazi supaya mereka dapat menghantar bekalan dan juga senjata dengan selamat ke Tentera Bersekutu di Eropah.

Tentera Laut tidak pernah mengakui mana-mana ujian ini berlaku, tetapi menurut ahli teori konspirasi sejak pada tahun 1955, ia bukan sahaja berhasil membuat kapal-kapalnya tidak dapat dilihat oleh radar, tetapi secara tidak sengaja berjaya menyebabkan kapal perang bergerak dengan baik dan laju. Namun begitu setelah berlaku kejadian negatif pada anak kapal tersebut, maka Projek Pelangi ataupun Projek Philadelphia tersebut dihentikan serta merta. Projek ini kemudiannya diubah kepada Projek MONTAUK setelah Projek MKULTRA dilancarkan.

Pada tahun 1969, peranti radar dan peranti perumahan di Montauk Point ditutup dan orang awam dilarang mendekati kawasan tersebut. Kerajaan Amerika telah memberikan sebahagian daripada tanah di Montauk Point tetapi mengekalkan hak untuk melakukan kerahsiaan dibawah tanah dan hak tanah tersebut boleh dipulangkan semula jika belaku ancaman sekuriti nasional. Kemudahan ini dikuasakan oleh stesen kuasa yang menggunakan gigawatt.

Di kemudahan bawah tanah di Montauk Point, dikhabarkan ada 30 hingga 50 ahli fizik dan jurutera bereksperimen dalam fizik kuantum dan zarah lubang hitam (BLACKHOLE). Projek Montauk bermula dengan penyelidikan fizik dan radar, kemudian diperluaskan kepada eksperimen pada manusia.

Tujuan utama hasil eksperimen ini adalah untuk memanfaatkan tenaga yang diperlukan untuk pemindahan tempat dan perjalanan masa. Oleh kerana terlalu banyak eksperimen ini dijalankan, mereka terdedah kepada bahayanya radiasi NEUTRON.

Program kawalan minda turut dimasukkan. Satu eksperimen menggunakan kerusi Montauk, dikatakan telah berjaya untuk mengesan manusia sekiranya manusia tersebut bergerak dalam kelajuan cahaya.

Khabar angin bahawa pemerintah AS telah melakukan eksperimen dalam peperangan psikologi di Montauk sama ada Camp Hero atau Montauk Air Force Station mulai tersebar berita tersebut pada pertengahan 1980-an.

Sebenarnya terdapat banyak lagi kisah-kisah yang berkaitan dengan projek ini, termasuk portal masa, makhluk aneh yang terhasil dari minda, dan pelbagai lagi kesan-kesan hasil eksperimentasi kronik yang telah dijalankan.

Kami kongsikan kepada anda sebahagian darinya sebagai introduksi. Sekiranya artikel seperti ini mendapat sambutan, kami akan sambung lagi. Terima kasih untuk sokongan yang ditunjukkan oleh anda.

 

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Engko terpengaruh dgn movie ni admin

wpDiscuz
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version