Adsense
Utama Pilihan OMG Artikel Panduan Muat Turun Permainan Flash

Panduan Muat Turun Permainan Flash

1
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Apa khabar? Harap sihat sejahtera. Hari ini penulis akan kongsikan artikel mudah untuk anda mendapatkan/memuat turun permainan video bersifat flash. Boleh juga dikategorikan sebagai aplikasi flash. Anda bukan sahaja dapat memuat turun permainan bersifat flash. Malah anda boleh juga memuat turun animasi bergerak flash dengan mudah tanpa bayaran dan kekusutan fikiran.
Terdapat pelbagai cara yang boleh digunakan untuk mendapatkan aplikasi bersifat flash. Daripada yang sukar hingga yang mudah. Untuk penulisan kali ini penulis akan bawakan panduan memuat turun aplikasi flash dengan cara yang paling mudah. 
Jika anda beranggapan bahawa aplikasi flash tidak menyeronokkan. Ternyata pendapat itu salah. Salah satu sebab aplikasi flash masih dicipta kerana apabila kesoronokan dan kemudahan teknologi digabungkan. Jika kita perhatikan,aplikasi flash amatlah ringkas. Namun,,disebalik keringkasan aplikasi flash itu tersirat 1001 makna.
Laman sesawang yang akan kita gunakan untuk memuat turun aplikasi flash ialah File2HD. Penulis lupa untuk beritakan tentang kelebihan menggunakan aplikasi flash dan kelebihan memuat turun aplikasi flash. Kelebihan menggunakn aplikasi flash ialah anda tidak memerlukan prestasi atau spesifikasi komputer yang tinggi. Anda juga tidak akan berasa tersekat-sekat semasa menggunakan aplikasi flash. Kelebihan memuat turun aplikasi flash ialah anda tidak memerlukan sambungan internet. Jadi,anda boleh jimatkan penggunaan jalur lebar anda dan digunakan untuk perkara yang mustahak sahaja. Tanpa berlengah masa,marilah sama-sama kita manfaatkan peluang keemasan ini sementara masih ada.
Kaedah memuat turun aplikasi flash.
1. Dapatkan pautan untuk aplikasi yang ingin dimuat turun oleh anda. Sebagai contoh,penulis memilih permainan Island Runner. Untuk anda yang meminati permainan Runner Man. Anda wajib mencuba versi 2D ini [di sini].

2. Lepaskan pautan yang disalin oleh anda tadi [di sini]. Rujuk gambar dibawah untuk penjelasan selanjutnya.

  

3. Selepas anda klik “Get Files”. Anda akan dapat satu pautan untuk anda muat turun fail tersebut. Klik-kanan pautan tersebut dan pilih Save Link As.

4. Klik kanan fail yang sudah anda muat turun dan buka menggunakan pelayar sesawang anda. Contohnya,Firefox,Chromium dan sebagainya. Kebiasaannya fail flash berformat .swf.

5. Anda boleh dapatkan permainan video dan animasi bergerak disini:-
Tablet Flash Games.
Albino Blacksheep.

Sekian terima kasih. Selamat mencuba.
Assalamualaikum

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Tadi cakap nk muat turun aplikasi flash xmemerlukan sambungan internet?

wpDiscuz
Exit mobile version