Adsense
Utama Berita Netflix And Scam: Awas Penipuan Emel Netflix!

Netflix And Scam: Awas Penipuan Emel Netflix!

0

Baru-baru ini, satu penipuan e-mel sedang hangat diperkatakan dalam forum dan blog internet, khusus ditujukan kepada pelanggan Netflix.

Seperti yang dilaporkan oleh laman Deadline, e-mel individu yang telah dihantar oleh penipu, mengancam untuk mengambil langganan Netflix kecuali maklumat akaun pengguna dikemas kini. Walau bagaimanapun, e-mel penipu ini sebenarnya mencuri maklumat peribadi pengguna.

Menyasarkan hampir 110 juta pengguna Netflix, penipuan e-mel itu datang dengan perkataan pemberitahuan penggantungan akaun anda, dan menasihatkan bahawa Netflix tidak dapat mengesahkan maklumat pengebilan anda untuk kitaran bil seterusnya. E-mel palsu itu kemudian mengancam untuk menggantung akaun Netflix pengguna, melainkan mereka menekan pautan palsu di mana ia akan meminta butiran Netflix dan juga butiran kad kredit.

Walaupun terdapat tanda-tanda jelas bahawa e-mel seperti dalam gambar itu palsu, sangat mencurigakan untuk meminta mengesahkan maklumat dan butiran kad kredit, namun begitu penipuan e-mel ini kelihatan sangat sahih.

Oleh itu, pengguna Netflix perlu mengambil sedikit masa untuk membaca
e-mel mereka, dan mungkin menimbulkan tanda hairan kerana e-mel tersebut mengancam untuk mengambil butiran peribadi akses mereka.

Laman Netflix pada hari ini semakin besar dan lebih besar organisasi, namun malangnya, jenis penipuan ini sebenarnya menjadi lebih mudah bagi penipu internet. Penipu mungkin melihat pelanggan Netflix sebagai mangsa mudah percaya. Pengguna Netflix dinasihatkan agar mengawasi, dan berhati-hati apabila membaca melalui e-mel yang mendakwa mereka daripada perkhidmatan streaming tersebut.

Selama bertahun-tahun, perkhidmatan dalam talian popular telah secara konsisten menjadi sasaran penipuan, dan sering kali muncul tindakan penyelesaian yang sangat pantas untuk menangani masalah penipuan internet ini.

Jumpa lagi pada artikel akan datang.

Exit mobile version