Adsense
Utama Tips Dan Tutorial Android Muat Turun Video Dengan Mudah Menggunakan Amaze Browser

Muat Turun Video Dengan Mudah Menggunakan Amaze Browser

0
Apa ‘masalah’ yang ada pada pelayar web utama seperti Google Chrome, Firefox dan beberapa lagi yang lain? Bersaiz besar, ‘laggy’, terkadang agak lambat respons, tiada penyekat iklan (Ad Block), dan pemuat turun terbina dalaman tidak menyokong video serta audio dari laman-laman web tertentu, contohnya YouTube.
Tahukah anda, terdapat satu pelayar web baru yang mempunyai penyekat iklan terbina dalaman, bersaiz kecil iaitu lebih kurang 2MB+, dan mempunyai pemuat turun yang berfungsi seakan Internet Download Manager (IDM)?
Pemuat turunnya itu, selain ia dapat memuat turun fail dengan cara membahagikan ia kepada beberapa bahagian dan sumber (seperti IDM), ia juga dapat mengesan pautan kepada video-video dan audio-audio terutamanya dari laman YouTube (ya, juga seperti IDM!).
Kemaskini status : Nampaknya Amaze Browser hanya menyokong laman selain YouTube. Laman YouTube buat masa ini tidak disokong kerana polisi Google. Nantilah bila-bila abam pujuk beliau untuk tambah feature tu ya. Huh.
Selain itu, mana-mana pautan video yang telah ‘dikesan’ akan disimpan selama satu hari, jadi anda tidak perlu lagi bersusah-payah mencari semula pautan tersebut. Amat memudahkan bukan?
Berikut adalah paparan skrin aplikasi Amaze Browser.
 Amaze Browser mengesan beberapa pautan kepada sumber video.
 Pautan yang telah dikesan, disimpan dalam satu tempat.

 

Pilihan untuk pautan, sama ada muat turun, mainkan pada pemain video, dan lain-lain.

Anda boleh muat turun dengan mengklik pada butang di bawah.


Amaze Browser

Exit mobile version