Ulasan terhadap perihal berkaitan dengan torrent secara amnya oleh OMG! Hackers?

Berita Torrent

Selepas KickassTorrents Dan Torrentz, Kini TorrentHound Pula Ditutup

Kita semua sudah sedia maklum bahawa dua laman carian terbesar torrent iaitu KickAss Torrents dan Torrentz.eu sudah pun ditutup. Kickass ditutup selepas pengasasnya ditangkap oleh pihak berkuasa, manakala Torrentz.eu pula mengambil langkah yang sama lebih kurang sebulan selepas itu. Ini bererti sudah lengkap 3 laman carian torrent ditutup berturut-turut, bermula bulan Julai, Ogos, dan kini […]

Torrent

Streamza : Strim Torrent Tanpa Klien, Tanpa Muat Turun, Tanpa Cintamu Aku Hampa.. Ehh Itu Lagu.

Tatkala kebosanan melanda, tatkala Netflix dah ‘takde cerita apa’ (pada hal berlambak aje), dan ketika Kodi pun dah tinggal ‘main-main klik’ aje, waktu itulah macam-macam idea dicari untuk hiburkan diri. Ketika menyemak e-mel, terperasan pula ada banyak yang masuk dalam folder spam. Apabila dibuka, rupanya ada tersangkut promosi dari laman Streamza, menawarkan percubaan selama 2 […]

Android Tips Dan Tutorial Torrent Ulasan

TorrZan : Bot Yang Membantu Anda Muat Turun Torrent Melalui Telegram

Kali pertama saya mencuba TorrZan adalah pada bulan 5 yang lepas. Namun atas sebab saya amat jarang menggunakan Telegram, maka servis ini dilupakan hinggalah saya ‘terbuka’ kembali Telegram dan ‘ternampak’ pula conversation lama antara kami berdua, lalu saya pun terus menulis satu artikel untuknya (keh keh keh). Secara mudah faham, TorrZan ialah bot yang berfungsi […]

Tips Dan Tutorial Torrent

Muat Turun Video Filem Melalui Pautan Terus [Direct Link]

Sebenarnya saya dah lama tak muat turun video-video sama ada secara pautan terus (direct link) ataupun menggunakan aplikasi torrent. Sejak guna Kodi secara hardcore, aktiviti layan movie via torrent pun dijalankan melalui aplikasi tersebut. Nak tahu caranya? Nanti saya tuliskan kemudian. Ok, apa pun tujuannya, jika anda hendak memuat turun mana-mana filem dari pautan terus, […]

Android Torrent Ulasan

iDope: Aplikasi Enjin Carian Torrent Tanpa Jejak

Mahukah anda, jika ada satu aplikasi yang mampu memberikan anda hasil carian untuk torrent semata-mata, seakan KickAss Torrent tetapi versi mobil? Tahukah anda, terdapat satu aplikasi yang boleh berbuat demikian, tanpa menjejak aktiviti anda? Ya, nama aplikasi tersebut ialah iDope, sebuah aplikasi enjin carian fail-fail torrent versi mobil, tanpa jejak, tanpa iklan, dan juga tanpa […]

Android Torrent

13 Aplikasi Alternatif Kepada Kodi: Jom Layan Movie Online

Setelah kita puas berkenalan dengan aplikasi Kodi, pasti ada yang tertanya-tanya, “Takkan Kodi je yang ada?”. Ya, ada beberapa lagi aplikasi lain yang berbaloi untuk dicuba sekiranya anda memang ‘kaki streaming’. Jom kita berkenalan pula dengan aplikasi-aplikasi lain yang boleh digunakan untuk strim kandungan media seperti video dan audio secara percuma ataupun berbayar. Dengan aplikasi-aplikasi […]

Tips Dan Tutorial Torrent

Strim Video Dari Laman Torrent Dengan WebTorrent Desktop

Penafian:┬áKami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Kebiasaannya, kalau dulu tabiat saya, saya suka muat turun dengan begitu banyak sekali filem-filem di laman Torrent. Namun […]

Berita Torrent

Facebook Memadam Laman ExtraTorrent Dan Profail Admin

Facebook telah melakukan satu tindakan drastik apabila mereka memadam laman rasmi ExtraTorrent selepas menerima aduan berkenaan hakcipta daripada para pemegang-pemegangnya. Tidak lupa juga mereka memadam-mengtongsampahkan-mengkecebur profail para admin laman tersebut. Selain itu, mana-mana pengguna Facebook lain yang hendak mengepos pautan URL ExtraTorrent akan dikehendaki melalui pemeriksaan sekuriti tambahan oleh Facebook. Apa yang agak sadis ialah […]

Torrent

5 Laman Torrent Alternatif Kepada KickassTorrents

KickassTorrents (KAT) menerima nasib yang sama dengan The Pirate Bay (TPB) apabila pengasasnya ditahan oleh pihak berkuasa, domain disita, dan laman tersebut ditutup. Maka bertebaranlah para ‘torrenters’ yang tegar melata di muka bumi Matrix seraya melaungkan “Bebaskan Artem” serta mengibar panji-panji kebebasan berinternet di seluruh dunia. Namun Artem tetap terpenjara, dan semua peminat setianya juga […]

Berita Torrent

Laman Salinan Dan Palsu Kepada KickassTorrents Muncul Selepas Laman Asal Ditutup

Sebenarnya, Abam Hax perati je kau orang nih. Lepas laman KickassTorrents ditutup, banyak laman-laman salinan (cached) dan palsu (fakes/imposters) yang muncul seraya mendakwa mereka adalah kemunculan semula laman rasmi KAT. Alahai, betul lah kau orang ni tak belajar dari pengalaman. Dulu benda yang sama dah pernah berlaku kepada Yify, kemudian muncul banyak laman palsu, kau […]