Ulasan terhadap perihal berkaitan dengan torrent secara amnya oleh OMG! Hackers?

Torrent Ulasan Windows

PicoTorrent: ‘uTorrent’ Versi Percuma, Tanpa Iklan, Berprestasi Tinggi Dan Rendah Penggunaan Memori

Pernah tak anda terfikir untuk mempunyai aplikasi klien bittorrent yang ringan kepada sistem, ringkas pada paparan antaramuka, serta hanya mempunyai ciri-ciri yang anda gunakan sahaja? Dahulu uTorrent ada kesemua yang tersebut, sehinggalah mereka mula memasukkan pelbagai ciri yang tidak perlu, kepadalah iklan-iklan yang menyesakkan pandangan mata. Jika anda hendak membuang iklan tersebut, memang boleh gunakan […]

Berita Torrent

The Pirate Bay Didapati Menjalankan Cryptocurrency Miner Menggunakan Sumber Kuasa Dari Pelawat

Dah lama tak masuk The Pirate Bay. Kali terakhir adalah sebelum ia kena ‘raid‘ dulu. Selepas dari tu, saya dah mula belajar move on, dan cari alternatif yang lebih baik. The Pirate Bay ni memang terkenal dengan kontroversi. Namun kontroversi terbaru yang melibatkan laman ini ialah apabila ia telah didapati menjalankan sejenis cryptocurrency miner berasaskan […]

Torrent Ulasan Windows

BiglyBT: Klien Torrent Terbaru Dari Bekas Pembangun Vuze

Sejak mengenali qBittorrent, saya memang tak cari lain lagi dah. Maksud saya, klien torrent, semestinya. Namun variasi adalah sesuatu yang baik. Jadi apabila pembangun Vuze sudah tidak lagi mengemaskini aplikasi mereka, atas sebab itulah saya beralih ke qBittorrent. Terbaru, bekas pembangun Vuze memperkenalkan klien terbaru dari mereka, iaitu BiglyBT. Apa yang menarik, ia adalah sebuah […]

Torrent Ulasan

Sky Torrents: Alternatif Laman Torrent Tanpa Iklan, Tanpa Bayaran, Tanpa Kehilangan Privasi

Laman-laman torrent yang wujud ni boleh dikatakan syurga dunia buat para peminatnya. Terutama buat mereka yang memang tegar menggunakan aplikasi-aplikasi seperti Halite, uTorrent, Transmission, dan sebagainya lagi, laman-laman ini adalah hub pencarian mereka – tidak kiralah ia sesuatu yang ‘legal‘ ataupun tidak. Namun dengan perkembangan jumlah penggunanya, maka ada mata-mata memerhati yang mendapati laman seperti […]

Berita Torrent

ShAaNiG Akhirnya Berkubur: Tiada Lagi Hasil Kerja Torrent ShAaNiG Selepas Ini

ShAaNiG tidak asing lagi kepada para pemuat turun dan pengguna tegar aplikasi torrent. Setiap rilisan dari mereka meskipun bukanlah ‘pengeluar’ atau sumber asal, namun hasil akhir apa yang mereka encode adalah berbaloi untuk dimuat turun. Bukan saya nak galakkan piracy sangat, tapi kadang-kadang ada filem yang dengan sengaja tak masuk ke Malaysia, contohnya – The […]

Berita Torrent

Selamat Jalan Phoenix: Beberapa Add-On Kodi Ditamatkan Pembangunan

Add-on Kodi dari pihak ketiga menerima saman atau pendakwaan bukanlah perkara baru. Hanya menunggu masa dan ketika sahaja, lambat-laun ia akan terjadi juga. Akibat dari itu, nampaknya beberapa add-on Kodi yang popular seperti Phoenix, akhirnya kecundang. Dalam pengumuman oleh pembangunnya iaitu Cosmix mengatakan bahawa ia bukan suatu keputusan mudah disebabkan add-on ini menerima sokongan padu […]

Berita Torrent

Pengguna Kodi, Popcorn Time, Dan VLC Terdedah Kepada Sarikata Hasad

Imej kredit: Cult of Mac Kita semua sedia maklum bahawa aplikasi penstriman sekarang ini semakin popular, ditambah lagi dengan kebosanan pengguna membayar siaran televisyen yang mahal. Namun seiring peningkatan ini, maka meningkat jugalah ancaman-ancaman dari para pembangun perisian hasad yang kini nampaknya mula menyasarkan kepada pengguna aplikasi strim. Mereka kini melangkah ke dalam melalui saluran […]

Artikel Editorial Torrent

10 Laman Terbaik Muat Turun Serta Strim Filem Dan Drama

Gambar dari Wallpapers Junction Post ini adalah sebuah kesinambungan kepada post 10 Laman Tempat Muat Turun Dan Strim Filem. Harap anda enjoy dan silakan share kepada rakan-rakan anda masing-masing ya. Kepada semua copy paster, harap anda burn in hell ketik share. Jangan sedap nak copy je. 1. OPloverz Ini adalah lamannya, sekiranya anda jenis yang berminat […]

Torrent Ulasan Windows

Halite: Abandonware Torrent Client Yang Lebih Baik Dari uTorrent Dan Sekutunya

Sudah seperti menjadi trend, klien muat turun torrent terkini adalah bloated dan penuh dengan ciri, iaitu ciri-ciri yang sebenarnya kita tidak perlukan tetapi tetap disuap dengan harapan pengguna percaya ianya berguna. uTorrent contohnya, sejak dijual kepada BitTorrent, telah menempatkan pelbagai iklan-iklan di dalamnya, dan mempunyai versi Pro yang berbayar. Sudahlah berbayar, ada dua ‘tier‘ pula, […]

Artikel Editorial Torrent

10 Laman Tempat Muat Turun Dan Strim Filem

Sebenarnya malas abam nak tulis artikel macam ni. Sebabnya? Sebabnya meskipun abam sendiri pirater tegar untuk filem-filem, tetapi terlebih dahulu abam akan pergi ke panggung wayang menontonnya. Namun buat mereka yang jarang sekali ada peluang untuk ke panggung, maka tiada jalan lain, muat turun adalah jalannya. Berikut disenaraikan beberapa laman yang legal dan pirate untuk […]