AMP Ads
Mobile Ads
Home Pilihan OMG Berkaraoke Depan PC Dengan Musixmatch For Desktop

Berkaraoke Depan PC Dengan Musixmatch For Desktop

0
Mobile Ads

Anda pasti sudah tahu saya merupakan peminat muzik dan muzik merupakan suatu ‘cabang’ buat sekian lama dalam hidup saya. Tanpa lagu-lagu yang disiapkan dalam senarai main, tak lengkap seharian rasanya.

Musixmatch sudah menjadi peneman setia dari dulu. Versi Android tanpa iklan menjadi pilihan. Ianya adalah satu regu yang melengkapi Spotify. Tanpanya Spotify berlagu tiada beriringan dengan seni kata.

Namun tahukah anda Musixmatch juga mempunyai versi desktop? Ya, dan ianya meskipun tampak ringkas sahaja, akan tetapi ia menjadi pengiring Spotify yang terbaik. Kali ini barulah boleh karaoke dengan lirik!

Muat turun Musixmatch untuk dekstop di sini.

Kalau anda gunakan adblock, sila nyahaktif ia terlebih dahulu. Anda akan dibawa ke laman Microsoft. Klik pada ‘Get the app’, dan Windows Store akan terbuka, seperti di bawah.

Apabila ia selesai dipasang, klik ‘Launch’.

Antaramuka seperti berikut akan terpapar.

Klik pada butang menu sebelah atas – kanan. Log masuk menggunakan akaun Facebook atau Google anda (mana-mana yang anda gunakan bagi log masuk untuk Spotify).

Cuba mainkan lagu. Lirik akan segera dipaparkan pada Musixmatch.

Antaramuka aplikasi ini boleh dibesarkan, dan disaizkan semula mengikut kemahuan pengguna. Tidak banyak tetapan yang boleh diubah, pendek kata anda boleh besar atau kecilkan ia, boleh tukar lirik kepada full atau compact mode, boleh ubah lirik, dan… ya, itu sahaja.

Aplikasi ini terdapat untuk Windows, Mac, dan Linux.

Oh ya, untuk anda yang ingin tahu senarai main yang saya tunjukkan dalam gambar-gambar di atas, ianya adalah From The Twisted Mind of Arya Putra. Follow ok! Heheh.

Mobile Ads

Apa pendapat anda?Cancel reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version