A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
Uncategorized

Ghost Virus

Hari ni terasa malas sikit nak tulis panjang-panjang lebar.. jadi hari ni aku cuma bagi korang semua link untuk muat turun VIRUS yang sangat dahsyat kesannya kepada komputer..antara ‘kedahsyatan’ perbuatan virus ini ialah: * Disable Task Manager * Disable Registry Editor * Disable MS Config * Disable Command Prompt * Disable Explorer * Disable Shutdown […]

Uncategorized

Hack PC Orang Lain

1. Perkara pertama yang perlu dilakukan, dapatkan software IP scanner terlebih dahulu.. Angry IP Scanner adalah bagus untuk percubaan..sila muat turun di sini: Angry IP Scanner (Klik di sini) 2. Kemudian, klik start —> run —> taip cmd ini adalah apa yang anda akan dapat lihat: c:windows> 3. Kemudian, gantikan 255.255.255.255 dengan alamat IP MANGSA anda.. […]

Artikel

Etika Seorang Hacker

Yang menarik, ternyata dalam dunia hacker mempunyai strata / tingkatan / level yang diberikan oleh komuniti hacker kepada seseorang kerana kelayakkannya, bukan kerana umur atau senioritinya. Proses memperoleh pengakuan di antara sesama hacker tidak lepas dari etika & aturan dunia hackers underground. Etika ini yang akhirnya akan membezakan antara hacker & cracker, mahupun hacker kelas […]

Artikel

Strata Hackers

Hirarki / Tingkatan Hacker 1. Elite 2. Semi Elite 3. Developed Kiddie 4. Script Kiddie 5. Lamer 1. Elite Ciri-ciri : memahami sistem operasi luar dalam, sanggup mengkonfigurasi & menyambungkan jaringan secara global, melakukan pemprogramman setiap hari, effisien & trampil, menggunakan pengetahuannya dengan tepat, tidak menghancurkan data-data, dan selalu mengikuti peraturan yang ada. Tingkat Elite […]

Artikel

Perbezaan Antara Hacker dan Cracker

Apakah perbezaan antara seorang hacker & cracker? Di http://www.whatis.com, cracker di didefinisikan sebagai “seseorang yang masuk ke dalam sistem orang lain, biasanya di jaringan komputer, membypass password atau lesen program komputer, atau secara sengaja melawan keamanan komputer. Cracker dapat membuat perkara seperti ini untuk keuntungan, maksud jahat, atau kerana sebab lainnya seperti ada halangan @ tentangan. […]

Uncategorized

Muat Turun Video Di Youtube Tanpa Menggunakan Perisian

Ini adalah cara yang paling mudah untuk memuat turun apa-apa video dari youtube.. Ketika memainkan video di youtube, copykan lokasi video tersebut dari address bar seperti ini: www.youtube.com/watch?v=sasad7657dms2 Kemudian, tambahkan perkataan ‘kick’ di antara www. dan youtube.com link seperti ini: www.kickyoutube.com/watch?v=sasad7657dms2 Yup! dah siap! korang akan dibawa ke satu laman yang lain.. muat turun aje […]

Uncategorized

Hide The IP

Yaaahhh… kali ni aku nak review sikit tentang software ni.. ia berfungsi lebih kurang sama macam Ultrasurf (sila rujuk posting sebelum ini).. Apa fungsi sebenar Hide The IP ni? macam ni..bila kita melayari sesuatu laman, IP kita terdedah dengan mudahnya kepada hackers-hackers yang tak beretika dan kurang berwawasan di luar sana..dengan mengesan IP juga hackers […]