Hobi saya membeli belah atas talian. Ketagih dalam mengumpul gajet dan semua mainan yang tidak mampu dibeli semasa zaman kanak-kanak dahulu. Akan ambil masa minima 2 minggu membaca review dan buat ulangkaji sebelum membeli sebarang produk. Sangat tidak suka berpura-pura dan juga orang yang berpura-pura. Asertif dan introvert, tapi tak pernah biadap.
Uncategorized

Perisian i-Visit v1.2 by George : Perisian Penjana Trafik !

Salam kepada semua The Hykerz dan para pembaca blog My Hackers Are Here.. Untuk entry kali ni, setelah Mr.Hac mengkaji serba sedikit mengenai perisian yang dapat menjana trafik ‘palsu’ untuk blog, kali ni Hac nak bawakan kepada korang satu perisian yang sama fungsinya..cuma, untuk entry sebelum ni, Hac ceritakan tentang Magic Traffic Bot..malangnya, perisian itu […]

Uncategorized

Hotspot Shield

Assalamualaikum semua..The Hykerz apa macam? ada baik? heheh.. (macam loghat ape ntah) Ok..tengok tajuk kat atas, Mr.Hac nak kenalkan dengan korang semua, perisian Hotspot Shield..perisian ni, sama macam Ultrasurf..fungsinya adalah untuk ‘memecahkan’ firewall pejabat anda, dan melangkaui segala sekatan yang ada..contohnya, kalau tak boleh bukak youtube, facebook, nuffnang, twitter, dan SHOUTMIX sebab pejabat dah sekat […]

Uncategorized

Kenali Autorun

Salam semua pembaca dan kepada The Hykerz..semoga korang semua ceria selalu.. Hari ni, Mr.Hac nak cerita sikit pasal autorun.. Ape ke mendenya autorun tu Mr.Hac? Hmm..ok..autorun ni ialah fail yang menjalankan program, dokumen, atau fail yang lain apabila cd atau pen drive dimasukkan. Bagaimana nak cegah virus dan autorun dan merebak dalam pendrive? Caranya mudah […]

Uncategorized

Eset Smart Security 4.2.71.2 Including Username and Password Finder

Assalamualaikum semua The Hykerz dan pembaca-pembaca blog MyHac.. (Entry ni ialah update daripada entry yang Mr.Hac tulis semalam..Mr.Hac nak bagi pautan kepada installer yang bermasalah semalam tu..apa-apa kesalahan Mr.Hac minta maaf la ye..) Hari ni Hac nak kongsikan dengan korang semua satu perisian Antivirus, Antispyware, dan juga Antispam yang terbaik pernah Hac pakai selama ni.. […]

Uncategorized

Muat Turun Web Browser Terhebat dan Paling Laju Di Sini!

Assalamualaikum The Hykerz dan pembaca-pembaca yang sangat Mr.Hac hargai.. Pada hari ni Mr.Hac nak berkongsi dengan kalian semua tentang satu jenis web browser yang paling hebat Mr.Hac pernah jumpa! Ia lebih hebat dari Google Chrome, Mozilla Firefox, apatah lagi Internet Explorer! Mr.Hac berani jamin sebab Mr.Hac sendiri dah cuba pakai dan ternyata ia sangat berbeza […]

Uncategorized

Hack Speed Trap!

Assalamualaikum The Hykerz dan para pembaca blog MyHac semua.. kali ni Hac nak ajar cara nak melakukan deteksi terhadap Kamera Pendeteksi Kelajuan (Speed Camera) hanya dengan menggunakan setting yang ada pada telefon bimbit korang semua..tapi model yang dapat melakukan pendeteksian (berfungsi sebagai radar) terhadap speed camera ni hanya model NOKIA aje..bukan Cokia ye…heheheh..mungkin ramai yang […]

Uncategorized

Mengesan Laman Palsu/Phishing Dengan Menggunakan Java Script

Salam kepada semua The Hykerz dan para pembaca yang Mr.Hac ingati sekalian.. Ramai orang berfikir bahawa java script sebagai satu bahasa komputer tahap rendah sedangkan java script adalah sangat berkuasa..kebanyakan orang juga ramai yang tidak tahu menggunakan java script dan juga tidak tahu akan kemampuannya yang sebenar..mereka hanya tahu java script dapat mencipta shoutbox, edit […]