More

    Arya Putra

    A regular tech blogger who have passions for cats. I will not put my trust on anybody who hated them, doesn't matter if they are my friends or family. I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe. Help me achieve it by hiring me as your reviewer. For any review inquiries, you can contact me at [email protected]
    1836 Posts

    Hack PC Orang Lain

    1. Perkara pertama yang perlu dilakukan, dapatkan software IP scanner terlebih dahulu.. Angry IP Scanner adalah bagus untuk percubaan..sila muat turun di sini: Angry IP Scanner...

    Etika Seorang Hacker

    Yang menarik, ternyata dalam dunia hacker mempunyai strata / tingkatan / level yang diberikan oleh komuniti hacker kepada seseorang kerana kelayakkannya, bukan kerana umur...

    Strata Hackers

    Hirarki / Tingkatan Hacker 1. Elite 2. Semi Elite 3. Developed Kiddie 4. Script Kiddie 5. Lamer 1. Elite Ciri-ciri : memahami sistem operasi luar dalam, sanggup mengkonfigurasi & menyambungkan jaringan...

    Perbezaan Antara Hacker dan Cracker

    Apakah perbezaan antara seorang hacker & cracker? Di http://www.whatis.com, cracker di didefinisikan sebagai “seseorang yang masuk ke dalam sistem orang lain, biasanya di jaringan komputer, membypass...

    Muat Turun Video Di Youtube Tanpa Menggunakan Perisian

    Ini adalah cara yang paling mudah untuk memuat turun apa-apa video dari youtube.. Ketika memainkan video di youtube, copykan lokasi video tersebut dari address bar...

    Membuat Shortcut untuk Mengunci Komputer Anda

    Meninggalkan komputer anda secara terburu-buru tetapi anda tidak mahu log off? Anda boleh klik dua kali shortcut pada desktop anda dengan cepat untuk mengunci...

    Internet Download Manager 6.04 Build 2 With Crack

    Kali ni pulak aku nak cerita tentang Internet Download Manager ni.. perlu ke cerita? rasanya ramai yang dah tau pasal software ni.. tapi bagi yang tak tau,...

    Hide The IP

    Yaaahhh... kali ni aku nak review sikit tentang software ni.. ia berfungsi lebih kurang sama macam Ultrasurf (sila rujuk posting sebelum ini).. Apa fungsi sebenar Hide The...

    Hacking Komputer-Komputer Melalui WiFi

    Dalam tutorial ini aku akan menunjukkan kepada korang bagaimana untuk hack akses facebook seseorang, youtube, dan akaun lain yang menggunakan WiFi yang sama seperti...

    Hack E-mel

    Aku pasti ramai yang tertanya-tanya apakah ada cara yang pasti untuk hack e-mel seseorang? dan aku yakin ramai juga yang baca tips ni untuk hack...

    Ultrasurf : Hide Your IP and Use anonymous Web Browsing

    Haaa...kali ni aku nak cerita sikit pasal Ultrasurf dan cara menggunakannya.. kenapa?hmm..ceritanya camni..office kerajaan biasa la, kebanyakan website macam youtube, facebook, mediafire, 4shared dan sebagainya...

    Tips Hacking Untuk Permulaan

    Bagaimana kaedah yang mudah untuk hack komputer yang korang tak tau passwordnya? Hmm..aku post tips ni sebab dulu time aku mula-mula dapat pc aku ni...

    Latest articles